IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Pani Puri (hindistan mutfağı)


Pani Puri Tarifi İçin malzemeler


Harç için;
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 dal taze kişniş
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Hamuru için;
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ su bardağı sıcak su
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
  • 1 su bardağı su
  • 2 kaşık şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber


Pani Puri Nasıl Yapılır?


  • İlk olarak patatesleri haşlamaya bırakın.
  • Hamur yapımı ile tarife devam edin. Malzemelerin tamamını bir karıştırma kabına alın ve kıvam alana kadar yoğurun.
  • Üzerini bir bez ile kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
  • Tezgah üzerinde açın ve bardak ağızı ile yuvarlaklar kesin.
  • Bir tava da sıvıyağı kızdırın ve arkalı önlü hamurları kızartın.
  • Haşlanan patatesleri dilimlere bölün ve bir kaba alın.
  • Soğanları küçük küçük doğrayın ve haşlanan patateslerin içerisine atın.
  • Kişnişleri ince ince doğrayın ve ilave edin.
  • Baharatları ve nohutu ekleyerek karıştırın. Bir spatula yardımı ile biraz ezebilirsiniz.
  • Sos için olan malzemeler su içerinde açılarak karıştırılır ve bir tabağa alınır.
  • Kızaran hamurlara parmak ile delikler açılır.
  • İçerisine harç yerleştirilir, sosun içine daldırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık