Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
BBQ SAUCE Konuyu Baslatan
~ Www.ircforumda.net ~
Pani Puri (hindistan mutfağı)


Pani Puri Tarifi İçin malzemeler


Harç için;
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 dal taze kişniş
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Hamuru için;
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ su bardağı sıcak su
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
  • 1 su bardağı su
  • 2 kaşık şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber


Pani Puri Nasıl Yapılır?


  • İlk olarak patatesleri haşlamaya bırakın.
  • Hamur yapımı ile tarife devam edin. Malzemelerin tamamını bir karıştırma kabına alın ve kıvam alana kadar yoğurun.
  • Üzerini bir bez ile kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
  • Tezgah üzerinde açın ve bardak ağızı ile yuvarlaklar kesin.
  • Bir tava da sıvıyağı kızdırın ve arkalı önlü hamurları kızartın.
  • Haşlanan patatesleri dilimlere bölün ve bir kaba alın.
  • Soğanları küçük küçük doğrayın ve haşlanan patateslerin içerisine atın.
  • Kişnişleri ince ince doğrayın ve ilave edin.
  • Baharatları ve nohutu ekleyerek karıştırın. Bir spatula yardımı ile biraz ezebilirsiniz.
  • Sos için olan malzemeler su içerinde açılarak karıştırılır ve bir tabağa alınır.
  • Kızaran hamurlara parmak ile delikler açılır.
  • İçerisine harç yerleştirilir, sosun içine daldırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet