IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://www.ircforumda.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Pani Puri (hindistan mutfağı) (https://www.ircforumda.net/dunya-mutfaklari/35710-pani-puri-hindistan-mutfagi.html)

BBQ SAUCE 17.Eylül.2022 18:59

Pani Puri (hindistan mutfağı)
 
Pani Puri Tarifi İçin malzemeler


Harç için;
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 dal taze kişniş
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
Hamuru için;
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ su bardağı sıcak su
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı demirhindi püresi
  • 1 su bardağı su
  • 2 kaşık şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber


Pani Puri Nasıl Yapılır?


  • İlk olarak patatesleri haşlamaya bırakın.
  • Hamur yapımı ile tarife devam edin. Malzemelerin tamamını bir karıştırma kabına alın ve kıvam alana kadar yoğurun.
  • Üzerini bir bez ile kapatarak 15-20 dakika dinlendirin.
  • Tezgah üzerinde açın ve bardak ağızı ile yuvarlaklar kesin.
  • Bir tava da sıvıyağı kızdırın ve arkalı önlü hamurları kızartın.
  • Haşlanan patatesleri dilimlere bölün ve bir kaba alın.
  • Soğanları küçük küçük doğrayın ve haşlanan patateslerin içerisine atın.
  • Kişnişleri ince ince doğrayın ve ilave edin.
  • Baharatları ve nohutu ekleyerek karıştırın. Bir spatula yardımı ile biraz ezebilirsiniz.
  • Sos için olan malzemeler su içerinde açılarak karıştırılır ve bir tabağa alınır.
  • Kızaran hamurlara parmak ile delikler açılır.
  • İçerisine harç yerleştirilir, sosun içine daldırarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.


lezzet


http://www.ircforumda.net/resimuploa...panipurib5.jpg


Forum Saati: 11:50. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.