08.Aralık.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
MasterChef Keskek Tarifi
MALZEMELER
300 gr dovme bugday 100 gr beyaz nohut 5.5 su bardagi su 750 gr kemikli koyun eti 60 gr tereyagi Karabiber Tuz Kirmizi toz biber TARIF Nohut ile bugdayi 2.5 su bardagi su ile bir gece onceden islatin ve eti haslayin. Nohut ile bugdayin suyunu suzup ete ilave edin. Ayirdiginiz suya 4 bardak daha su ilave edin. Tereyaginin yarisina su, karabiber ve tuzu ekleyip bugday lapa oluncaya kadar yaklasIk 75 dakika pisirin. Etin kemiklerini ayirip yemegin uzerine ilave edin. Keskegi buyuk bir tencereye alin. Tahta kasIkla ezerek karistirip servis tabagina alin. Uzerine kirmizi pul biberle birlikte kizdirilmis tereyagi gezdirip tatlandirin. ALİNTİ ~ |
|
|