IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
MasterChef Zulbiye Tarifi


MALZEMELER
400 gram dana kusbasi eti
400 gram arpacik sogan
10 dis sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi + 1-2 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 cay kasigi biber salcasi
2 su bardagi haslanmis nohut
1-2 cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi sirke
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kirmizi biber
TARIF
1 gece onceden nohutlari islatin ve ertesi sabah nohutlari haslayip suzun.
Sarimsaklari ve soganlari soyup, saklama kabina alin. Bu malzemeleri, yemegi yapacaginiz aksam saatlerine kadar buzdolabinda muhafaza edin.
Yemegi yapacaginiz zaman tereyagini tencerede eritin.
Eriyen yaga etleri ekleyip, etlerin renkleri degisene ve et kendini tencereden kurtarana kadar bekleyin.
Etler kendini birakti ve sulandi. Simdi tencereye 1 tatli kasigi sirke ve 2,5 su bardagi da sicak su eklemesi yapin.
Etleri yumusayip suyunu cekip, hafiften yagina kalana kadar kapagi kapali sekilde kisiga yakin orta ateste 1-1,5 saat kadar pisirin.
Etler kavrulup yagina kalinca, tencereye yikadiginiz arpacik soganlari ve butun sarimsaklari (dogramadan) ekleyin.
Arpacik soganlar seffaflasana kadar tum malzemeyi en kucuk ocakta, 5 dakika kadar dikkatlice cevirin.
Tencereye salcalari ekleyin ve yine kavurmaya devam edin.
1-2 dakika sonra yemege haslanmis nohutlari ve baharatlari ekleyin.
Simdi yemegin ustunu 2 parmak gececek kadar sicak su eklemesi yaparak, yemegi en kucuk ocakta kisIk ateste pisirin.
Simdi yemegi ocaktan alip, ilitarak servis yapin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık