IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://www.ircforumda.net/)
-   TurkiyeFm Paylasimlari (https://www.ircforumda.net/turkiyefm-paylasimlari/)
-   -   MasterChef Zulbiye Tarifi (https://www.ircforumda.net/turkiyefm-paylasimlari/40250-masterchef-zulbiye-tarifi.html)

CeReN 22.Kasım.2022 15:45

MasterChef Zulbiye Tarifi
 
MALZEMELER
400 gram dana kusbasi eti
400 gram arpacik sogan
10 dis sarimsak
1 yemek kasigi tereyagi + 1-2 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1 cay kasigi biber salcasi
2 su bardagi haslanmis nohut
1-2 cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi sirke
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi kirmizi biber
TARIF
1 gece onceden nohutlari islatin ve ertesi sabah nohutlari haslayip suzun.
Sarimsaklari ve soganlari soyup, saklama kabina alin. Bu malzemeleri, yemegi yapacaginiz aksam saatlerine kadar buzdolabinda muhafaza edin.
Yemegi yapacaginiz zaman tereyagini tencerede eritin.
Eriyen yaga etleri ekleyip, etlerin renkleri degisene ve et kendini tencereden kurtarana kadar bekleyin.
Etler kendini birakti ve sulandi. Simdi tencereye 1 tatli kasigi sirke ve 2,5 su bardagi da sicak su eklemesi yapin.
Etleri yumusayip suyunu cekip, hafiften yagina kalana kadar kapagi kapali sekilde kisiga yakin orta ateste 1-1,5 saat kadar pisirin.
Etler kavrulup yagina kalinca, tencereye yikadiginiz arpacik soganlari ve butun sarimsaklari (dogramadan) ekleyin.
Arpacik soganlar seffaflasana kadar tum malzemeyi en kucuk ocakta, 5 dakika kadar dikkatlice cevirin.
Tencereye salcalari ekleyin ve yine kavurmaya devam edin.
1-2 dakika sonra yemege haslanmis nohutlari ve baharatlari ekleyin.
Simdi yemegin ustunu 2 parmak gececek kadar sicak su eklemesi yaparak, yemegi en kucuk ocakta kisIk ateste pisirin.
Simdi yemegi ocaktan alip, ilitarak servis yapin.


ALİNTİ ~


Forum Saati: 22:49. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.