IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31.Ocak.2024   #1
Çevrimdışı
D vitamini eksikliğinin ortak nedenleri nelerdir?


D vitamini eksikliğinin ortak nedenleri nelerdir?

Eksikliğin nedenleri yaşam tarzı seçiminden diyet seçimine kadar çok çeşitli olabilir. Güneş ışığından başka, aynı zamanda D vitamini açısından zengin gıdaların tüketilmesine de bağlıdır. D vitamini açısından zengin gıdaların çoğu hayvansal olduğundan, hareketsiz bir yaşam tarzına sahip bir vejetaryen veya veganın diyetten yetersiz miktarda D vitamini alması oldukça muhtemeldir.



D vitamini kaynakları balık yağı, yumurta sarısı ve karaciğer gibi hayvansal bazlı kaynaklardır.

●Yaşanılan yer önemlidir. Çoğu Avrupa ülkesi coğrafi olarak Asya ülkelerine kıyasla daha az doğrudan güneş ışığı alır. Ayrıca kirlilik, ciltte D Vitamini sentezini de engelleyebilir ve bu yüzden D vitamini yararlarının tamamının elde edilmesini engelleyebilir.

●Ayrıca koyu tenli olmak ve aşırı güneş koruyucu kullanmak UVB ışın emilimini daha da kısıtlar.

●Tatlı patates, ıspanak, fasulye ve raventte bulunan fitik asit ve oksalik asit, D vitaminini bağlayabilir ve kalsiyum gereksinimini artırabilir.

● Anne sütündeki D vitamini içeriği annenin D vitamini durumuyla ilişkili olduğundan ve anne yeterli takviye almıyorsa veya güneş ışığına maruz kalmıyorsa, bu durum bebeği etkileyebileceğinden, yalnızca anne sütüyle beslenen bebeklerde D vitamini eksikliği olasılığı yüksektir.

●Cildin D vitamini sentezleme yeteneği yaşla birlikte azalır ve bu durum, genç yetişkinlere kıyasla iç mekanda geçirilen sürenin daha uzun olmasıyla birleştiğinde, D vitamini eksikliği olasılığını artırır.

● Çölyak hastalığı, kistik fibroz ve Crohn hastalığı gibi tıbbi sorunlar, bağırsaklarınızın yiyeceklerden D vitamini emme yeteneğini etkileyebilir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık