IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Krokan Bush (fransız mutfağı)


okan Bush Tarifi İçin malzemeler

Şu (Choux) Hamuru için:
  • 450 gr su
  • 200 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 10 adet yumurta
  • 310 gr un
Kreması için:
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 gr vanilin
  • 500 gr süt
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr şeker
Karamel için:
  • 600 gr şeker
  • 120 gr su


Krokan Bush Nasıl Yapılır?


  • Şu hamuru için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker kaynatın. Kaynayan suya un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin.
  • Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde sıkın.
  • 190 derecede 35 dakika pişirin.
  • Krema için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alınır. Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır, içerisine tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır.
  • Karamel sos için, şeker ve suyu ocağa alın ve renk alana kadar pişirin.
  • Şu hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos banarak dizin.
  • Soğukken tüketin. Afiyet olsun.
lezzet


  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık