IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Mart.2020   #1
Çevrimdışı
EMLAKÇI KOMİSYONUNU KİM ÖDER?


Emlakçı komisyonu hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı tahsil edilir. İki tarafın da vereceği tutar evin satış bedelinin maksimum yüzde 4’ü kadar olabilir. Alıcıdan yüzde 2, satıcıdan yüzde 2 şeklinde tahsil edilmelidir. Tarafların anlaşması durumunda tek taraftan da emlakçı parası tahsil edilebilir.

Emlak Komisyonu tarifesi Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği gereğince, emlakçı alım satım komisyonu satış bedeli üzerinden hesaplanır. Bu bedel hem alıcıdan hem de satıcıdan ayrı ayrı alınmaktadır. Kiralamada ise yalnızca kiralayan kişi ve kurumdan bir aylık kira bedeli + KDV dahil olarak tahsil edilir.

EMLAKÇI KOMİSYONU NASIL HESAPLANIR?

Emlakçı komisyonu ne kadar, taşınmazın bedelinin 300 bin lira olduğunu varsayalım. Bu 300 bin lira tutarındaki değerin yüzde 2’lik oranı 6 bin liraya denk düşer. 6 bin liranın de yüzde 18’lik KDV oranı ise 1.080 liradır. Buna göre; taşınmazı satın alan için 7.080 lira ve satan için de 7.080 lira değerinde emlakçı komisyon bedeli ortaya çıkar. Yani emlakçının alacağı toplam komisyon miktarı 14 bin 160 liradır.

https://www.emlakgundemi.com.tr
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık