IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Ağustos.2019   #1
Çevrimdışı
Beton Kesme ve Beton Delme


BETON KESME
Yapılarda çeşitli nedenlere dayalı olarak beton kesme işlemi uygulanabilmektedir. Bu durum özellikle projenin tamamlanması ve bu tamamlanma sırasında yapılacak olan çalışmanın unutulmuş olması bu işlemin yapılmasını zorunlu hale getirebilir. Özellikle kapı, pencere ve tesisat gibi durumlarda kesim işlemi belli ölçümler doğrultusunda gerçekleştirilerek diğer bölümlere zarar verilmesinin de önüne geçilmiş olacaktır. Özellikle bazı yapılarda boşluk bırakmak maddi olarak sıkıntı vereceğinden dolayı bu tür çalışmalarda kesme işleminin yapılması hem maddi hem de zaman açısından çok daha doğru olacaktır. İnşaat sektöründe hazır kalıpların kullanılıyor olması tek parça beton dökülmesi konusunda zorunlu bir hal alabilir dolayısıyla kesme işlemi bu durumda gerekli olacaktır.
Beton kesme işlemi yalnızca zorunlu durumlarda yapılmaz. Tamamen kişinin istekleri doğrultusunda tasarımsal olarak da gerçekleştirilebilmektedir. Kesme işlemi herkes tarafından yapılamaz bunun için öncelikli olarak işinin uzmanı olan firma ya da kişilerle çalışmak durumundasınız. Mühendis ve teknisyenlerin kısacası bu işlemi yapacak olan ekibin deneyimli olması şarttır.
Beton Kesme Neden Gereklidir?
Günümüzde pek çok konutun eski yapı olduğu ya da antik olan bir yapının günümüz modern yaşamına uyum sağlayabilmesi açısından ilave eklemeler gerekebilir. Böyle durumlarda kesme işlemi yapılarak gerek havalandırma gerek yangın çıkışı gibi alanların açılması sağlanabilir. Uygun çapta deliğin açılabilmesi mühendislik gerektirdiğinden dolayı kesim uygulamasının kaliteli bir biçimde yapılması da önemlidir. Mimari yapılarda kesme işleminin yapılması zaman açısından oldukça önemlidir.
BETON DELME
Oturduğunuz konutta ihtiyacınızdan kaynaklı olarak beton delme işlemi yapılmak istenilebilir. Böyle durumda ise karot makinesi yardımıyla delik açma işlemi rahatlıkla yapılabilmektedir. Yatay ve dikey olarak yapılabileceği gibi betonun donatılı ya da donatısız olması da değişmiyor. Beton delme işlemi karot makinesiyle yapıldığında titreşim olmadığından dolayı duvara da zarar vermemiş olacaksınız. Beton delme işlemlerinde farklı çapta işlem yapılabilir bunun içinde isteğe bağlı olarak şablon geliştirilip delme ve kesme işlemi buna uygun olacak şekilde yapılabilmektedir. Delme işleminin karot makinesi tarafından yapılıyor olması teknik açıdan çok önemlidir çünkü küçük ebatlarda yapılacak olan işlemlerde dahi depremde zarar görmeyecektir.
Kesme ve delme işlemlerinde yapının sonraki durumunun da göz önünde bulundurulması şarttır. Çünkü yapınızda uygulayacağınız en ufak bir işlem bile daha sonra problem yaratabilir. Özellikle delme işlemleri elektrik tesisatlarının, su ve doğalgaz tesisatlarının uygun şekilde açılması gereklidir. Delme işleminin yapıldığı alanlar ise özellikle havalandırmalar, pencere yerlerinin açılması, ya da duvardan numunelerin alınması için gerekli olabilir. Özellikle numunelerin kolonlardan alınıyor olması yapının genel durumunun da kontrol altında tutulması için önemlidir. Beton delme farklı makinelerle de yapılabilmektedir. Özellikle kesme makinesinin kurulmasının zor olduğu bölgelerde karot makinesinin uygun olması ile birlikte istenilen ebatın oluşturulması da sağlanmış olacaktır. Sonuç olarak firmamız sizin için en uygun delme ve kesme işlemini gerçekleştirerek duvarınıza ve yapınızın geneline zarar vermeyecektir.
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık