IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Temmuz.2019   #1
Çevrimdışı
cPanel – MySQL Yedeği Nasıl Alınır?


Web site sahiplerinin veya yazılım bazlı veritabanı kullanan kişilerin kesinlikle belirli periyotlarda yedek alması önemlidir. En ufak bir sorunda dahi patlayabilen veritabanları, büyük sorunları beraberinde getirir. İşin önemi, veri güncelleme – ekleme – çıkarma büyüklüğüne göre günlük, haftalık, aylık veya yıllık yedekleme yapabilirsiniz. Fakat cPanel kullanıyorsanız genellikle bu işleri manuel olarak yapmanız gerekir. Peki cPanel’de MySQL yedeği nasıl alınır?




Yedekleme Bölümünden MySQL Yedeği Alma
İki önemli yedekleme metodundan birincisi ve en hızlısı yedekleme bölümünü kullanmaktır. cPanel’e giriş yaptığınızda “Yedeklemeler” bölümünü açıp sol tarafta yer alan MySQL Veritabanları alanından ilgili veritabanınızı indirebilirsiniz. Dilerseniz bunu Google Cloud gibi bir serviste barındırabilir, dilerseniz de bilgisayarınızda tutabilirsiniz. Fakat en sağlıklısı iki şekilde de saklamaktır.

phpMyAdmin Kullanarak MySQL Yedeği Alma
cPanel yönetim panelinize giriş yapın. Veritabanları bölümünden “phpMyAdmin” seçeneğine tıklayarak veritabanı kontrol alanınıza erişin. Sol menüden ilgili veritabanınızı seçin ve ardından üst menüde yer alan “Dışa Aktar” butonuna basın. Açılan sayfada default olarak Hızlı seçilmektedir ve eğer çok detaylı veritabanı kullanımı – tecrübesine sahip değilseniz bunu işaretlemenizde fayda var. Ardından “Git” diyerek veritabanınızı dışarı aktarabilirsiniz.

Yukarıdaki iki işlemden birini yapmanız yeterlidir. Fakat hız bakımından yedekleme bölümünü kullanabilirsiniz. phpMyAdmin’in açılması ve veritabanı sınırı gibi sorunlardan dolayı alternatif olarak kullanılmalıdır.

https://www.dogushan.com/cpanel-mysq...-nasil-alinir/
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık