IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Mayıs.2019   #1
Çevrimdışı
Mercan Akvaryumu Kurulumu ve Özellikleri


[b]Mercan Akvaryumu Kurulumu ve Özellikleri/b]



Mercan akvaryumu, bir diğer adıyla resif akvaryum kurulumunda ve bakımında özen isteyen akvaryum türleri arasındadır. Akvaryumun temizliği, aydınlatması, suyunda yer alan kimyasal oranları önemlidir çünkü bu oranlar mercanların sağlıklarını etkileyecektir. Mercan, omurgasız deniz canlıları kategorisinde yer alır. Polip halinde olan bu canlılar kayalara yapışarak hayatlarını sürdürürler. Mercan kayaları milyonlarca mercanın bir arada toplanması ile meydana gelir. Yumuşak ve sert mercan gibi pek çok mercan çeşidi mevcuttur. Mercanların akvaryumda doğru çoğalmaları ve zarar görmemeleri için gerekli koşullar şu şekilde oluşturulmalıdır;



Akvaryumdaki aydınlatma miktarına dikkat edilmelidir. Unutulmamalıdır ki aşırı aydınlatma mercanların yanarak ölmesine sebebiyet verecektir.

Mercanların ekolojik döngüsüne katkı sağlayan ya da onlara zarar veren balık türleri bulunur. Bazı balıklar mercanların olduğu alanlarda yaşamaz. Bu nedenle mercanlarla birlikte yaşayabilen balıklar aynı akvaryumda tutulmalıdır. Aksi takdirde iki taraf da zarar görecektir.

Kişiler mercanlara çıplak el ile temas etmemelidir.

Mercan beslenen akvaryumda yaratılacak olan akıntı, mercanların türüne göre değişiklik gösterecektir. Her mercan her akıntıda yaşayamaz.


Daha Fazla Detaylı bilgi için;

Kaynak : http://www.ekstremakvaryum.com/tr/me...zellikleri-261
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık