IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 18.Mart.2022   #1
Çevrimdışı
Meme Küçültme Ameliyatı Yan Etkileri


Site Adı: Hakan Teymur
Site Adresi: Hakanteymur.com
Site Konusu: Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Açıklama;

Meme küçültme ameliyatı ve sonrası. Meme küçültme ameliyatının esas amacı memenin küçültülmesi olsa da memenin estetik olarak güzel görünmesi de çok önemlidir. Meme küçültme ameliyatlarında öncelikle meme başının olması gereken yer iyi planlanmalı ve işlem ona göre yapılmalıdır.

Meme küçültme ameliyatının amacı büyük memeli kadınLarın rahatsızlıklarının giderilmesi ve kendi özgüvenlerinin geri gelmesidir. Büyük memeli kadınlar günlük hayatta bir çok aktivite de zorluk yaşarlar. Ayrıca büyük göğüslü olan kadınlarda terleme nedeniyle pişik sorunu da çok sık rastlanılan durumdur. Büyük göğüs sırt ağrısı, boyun ağrısı da yapar. Bu sebeple meme küçültme ameliyatına sadece estetik bir ameliyat gözü ile bakmak yanlış olur.



MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI NASIL YAPILIR

Meme küçültme ameliyatında memenin alt bölümündeki sarkmış olan fazlalık dokular alınır. Her iki taraftaki yaygın olan dokular ortaya doğru toplanır. Günümüzdeki ameliyatlarda çok az kesi yapılarak ve çok az iz kalması hedeflenmektedir. Meme küçültme ameliyatları 2-4 saat arasında sürer ve genel anestezi yapılarak gerçekleştirilir. Genellikle kendiliğinden eriyebilen dikiş kullanılır.

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI SONRASINDAKİ SÜREÇ

Ağrısız meme küçültme ameliyatlarında genel olarak ağrı hissedilmez. Ameliyat sonrasında ertesi gün taburcu olabilirsiniz. Ameliyat sonrasında 3 hafta kadar sporcu sütyeni adı verilen sütyeni kullanmanız gerekir. Bu sütyeni kullanmak şartı ile bir kaç gün içerisinde normal hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Meme küçültme ameliyatı sonrasında kadının süt verme olayında bir değişiklik olmaz. Eğer ameliyat öncesinde çok büyük memeniz var ise ameliyat sonrası meme uçlarında ufak bir his kaybı olabilir.
Meme küçültme ameliyatında meme başı çevresinden aşağıya doğru 7-8 santimetrelik bir kesi yapılır. Mümkün olduğunca iz bırakılmamasına özen gösterilir. Bu izler ilk başlarda kırmızı olur fakat zaman içerisinde bu izler beyazlar ve daha az görünür olurlar.

Meme küçültme ameliyatlarının liposakşın ile yapılabilmesi için meme derisinin gergin olması ve memelerin sarkmış olmaması gerekir. Liposakşın ile yapılırsa ameliyat sonrasında memeler dikleşmez ve daha çok sarkabilir.

Meme küçültme ameliyat sonrasındaki iyileşme süreci her kadında değişik olabilir. Ameliyat sonrasında olabilecek hafif ağrılar için ağrı kesici kullanılır. Ameliyat sonrasında yatıp istirahat etmek yerine fazla abartmadan yürüyüş yapmak tavsiye edilir.

Meme küçültme ameliyatı sonrasında 6 hafta kadar ağır iş yapılmamalı, ağır kaldırılmamalıdır. Memelerdeki şişliklerin inmesi 5-6 ay kadar sürebilir.

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATININ YAN ETKİLERİ

Tabİ her ameliyatta olduğu gibi meme küçültme ameliyatının da bazı riskleri vardır. Ameliyat esnasında kanama olabilir. Memede apse oluşabilir ve antibiyotik kullanımı gerekir. Ameliyat sonrasında memenin altında kan birikmesi olabilir. İki meme arasında estetik açıdan farklılık olabilir. Bu zaman düzeltme ameliyatı gerekebilir.

Meme ucunda his kaybı ve duyu azalması olur. Bu his kaybı 12 aya kadar sürebilir. Kan pıhtılaşması sonrasında bazı damar tıkanıklıkları olabilir. Meme protezi ameliyatı, burun estetiği gibi konularda da hakanteymur.com tercih edilebilir.
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık