IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Kasım.2021   #1
Çevrimdışı
HİBRİT ÇALIŞMA NEDİR? - İK Danışmanlığı


Günlük çalışma saatlerinin tartışıldığı geleneksel yönetimden, nerde çalışılması gerektiğinin tartışıldığı günümüze geçiş çok ani oldu. Geleneksel şirketler bile bu konuyu hızlıca gündemlerine almak zorunda kaldılar. Çok ani de olsa bu geçişi hafifçe ve işleri aksatmadan nasıl yapabileceğimizi düşünerek planlamamız gerekir. Hibrit-esnek çalışmanın farklı varyasyonları uygulanabiliyor. Ofiste veya uzaktan tercihini çalışana bırakmak, belli günleri ofiste geçirmek veya tamamen uzaktan ya da ofiste çalışma şeklinde modeller görüyoruz. Bu modellerle ilgili çok fazla anket ve araştırma yapıldı ve sonuçlar genelde benzer. Çalışanların yarıya yakını iş yerinde hibrit model uygulanmazsa başka iş arayacaklarını belirtmişler. Peki hibrit çalışma gerçekten etkili bir model mi?

Uzaktan çalışma modelinde çalışanlar en üretken oldukları saatleri seçerek daha üstün performans sergileyebiliyorlar. Akşam saatlerinde daha üretken olan bir çalışanı sabah erkenden ofise çağırıp iyi iş çıkartmasını bekleyemezsiniz.

İş-yaşam dengesinde iyi bir balans sağlıyor. Trafikte geçen saatler yaşam dengesine katkı olarak dönüyor. Esnek çalışma şartlarında çalışanların günlerini özgürce planlayarak dengeyi kurdukları gözlemleniyor. İş-yaşam dengesi sağlıklı olan çalışanların performanslarının daha iyi olmasını beklemek çok doğal. Bunun yanında kalabalık sebebiyle olabilecek hastalık ve iş gücü kayıplarının önüne geçilmiş oluyor. Belki de en önemli katkısı dünyanın her yerinden yetenekleri istihdam edebilme özgürlüğü sunması.

Peki bu modelleri nasıl uygulamalı? Şirketlerin genelinde planlı bir tasarıdan çok, 2 gün ofis, 3 gün uzaktan gibi basitçe uygulandığını görüyoruz. Çalışma modeli planlamanın bundan çok daha fazla stratejik emek istediğini özellikle vurgulamak gerekiyor. Öncelikle anketlerle çalışanların ihtiyaçlarını anlamamız, ayrıca planlamaya onların katılmasını da sağlayarak motivasyonu artırmamız gerekir. İşin gerekleri kadar insan odaklı tasarımın da çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için personalar oluşturarak, çalışan davranışlarını ve tercihlerini ön planda tutan bir model tasarlanabilir. Ayrıca hibrit çalışmayı destekleyecek dijital uygulamalar, video konferans ekipmanlarının revizyonları gibi teknolojik yatırımları da değerlendirmek gerekmektedir.

Bunların yanında şirket kültürüne yatırım yapılmalı ve çalışan deneyimi insan odaklı olarak uçtan uca günümüz gerekliliklerine göre tasarlanmalıdır. Bunun yanında sürekli geri bildirim alarak, modeller üzerinde gerekli revizyonlar yapılmalıdır. Zaman içerisinde ihtiyaçlar değişebilir ve güncellemeler gerekebilir.

Doğru bir şekilde tasarlandığında, hem işin gerekliliklerinin hem de çalışanların taleplerinin doğru bir şekilde karşılanabildiği hibrit modeli yaratmak mümkün. Her şirketin dinamikleri farklıdır ve stratejik tasarımlar yaparken organizasyonel yapıyla birlikte bu dinamikler de göz ardı edilmemelidir.

Tüm bu konular hakkında profesyonel danışmanlık hizmeti almak için https://orginsight.co/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık