IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.Mart.2019   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
Kars Kaşarı Nasıl Yapılır?


Orijinal Kars kaşarı , Kars ilinin dağlarında bulunan bitkilerin inekleri beslemesiyle meydana gelen süt sonucunda kendine has aroması oluşmaktadır. Ancak evinizde yapmak istiyorsanız Kars kaşarı yapımı için tarifimiz şu şekilde:

Pastörize olmamış taze sütün içerisine yoğurt konularak teleme haşlanması için gereken asit seviyesine kolayca ulaşılabilir. Ancak ilave edilecek yoğurdun, peynir sütüne daha etkili karışması için biraz sütle karıştırılarak ilave edilmesi daha yerinde olacaktır.

Ardından 20 dakika kadar mayalanması için bekletilir. Sonrasında 12 litre süte iki kapak peynir mayası bolca suyla karıştırılarak eklenir. Tekrar pıhtılaşma sürecine kadar beklemeye bırakılır. Bu noktada pıhtılaşmanın yeterli düzeyde olması çok önemlidir. Bu durumda elinizle dokunduğunuzda pıhtı tabakası eğer elinize yapışıyorsa henüz yeterince hazır değildir; iyice pıhtılaşması gerekiyor demektir. Pıhtı yapışkan özelliğini kaybedecek düzeye geldikten sonra pıhtı kesim işlemi başlar; ancak pıhtılaşma evresini geciktirmemelisiniz. Pıhtı tabakasının üzerinde sarı, yeşil sulanma görüyorsanız pıhtılaşma gecikmeye başlamış demektir. Oluşan pıhtıyı bir bıçak yardımıyla nohut büyüklüğünde kırıp alabilirsiniz.

Pıhtıyla birlikte ayrılan suyun çeyreği veya yarısı kadarını alınız. Geri kalan suyu ise kırk derecede ısıtabilirsiniz. Yaklaşık 1-2 saat ısıttıktan sonra bir tülbent veya süzgeç yardımıyla suyu süzebilirsiniz. Ardından üstüne ağır bir malzeme koyarak kalıplaşması için bekletin.

Kalıplaşan peyniri dilimleyin ve sıcak su içerisinde kaynatın. Bu işlem sırasında kontrol edilir, eğer kaşar kıvamında esneme yapıyorsa peyniriniz olmuş demektir. Su içerisinden çıkarın ve güzelce yoğurun. Yoğurma işlemi sonrası bir kalıba koyarak bekletin. Yaklaşık 24 saat sonra tüketmeye hazır hale gelmiş olacaktır.

Kars Kaşarı Sipariş : https://www.karsbalkasar.com
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık