IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30.Ocak.2019   #1
Çevrimdışı
Chat nedir


her geçen gün hayatımıza birazcık daha dahil olmaktadır. Bazı insanoğlu web ve bilgisayarı bir tek iş amaçlı kullanırken bazı insanlar ise boş zamanlarını değerlendirebilmek adına interneti kullanmaktadır. İnternet ortamında arzu ettiğiniz şekilde oyunlar oynayabilir, Chat yapabilir, informasyon kapasitenizi ölçecek bilgi yarışmalarına katılabilir, uzaktaki sevdiklerinizle bildirişim kurarak görüntülü konuşabilme imkânlarına sahip olabilirsiniz.

İnternetin doğru kullanıldığında insanlara sağladığı yarar kadar yanlış kullanıldığında da biroldukça zararı söz mevzusu olmaktadır. Örneğin; şuursizce kendini sanal ortamlara bağımlı hale getiren kişilerin gerçek dünya ile olan mesajşimi tamamen kopmakta ve verimli bir kişi olamamaktadır. Ayrıca internette bulunan düzmece tanıtıcı reklamlara aldanan kişiler maddi ve içsel anlamda zarar görmektedir.

Tüm bu olumsuzlukların dışında web bilgili kullanıldığında sizlere biroldukça olanak sağlamaktadır. Bu olanaklardan biri de sanal ortamda kurulan dostlıklar olmaktadır İnternet ortamında bulunan birbirinden farklı dostlık sitelerinin içeriğini oluşturan bu odalar ile yeni kişiler ile tanışıp arkadaşlık kurabilme şansına haiz olabilirsiniz. Bu sitelerden biri olan ve sizlere kaliteli dostlıklar Chat odaları ile sanal ortamda biroldukça arkadaşa sahip olabilirsiniz.

Şehir, yaş, cinsiyet benzer biçimde birçok kategorilere ayrılan kullanıcılar içinden sizin karakterinize uygun olan kişiyi rahatlıkla bulabilir ve iletişime geçebilirsiniz. Sosyalleşme imkânı bulabileceğiniz bu site ile arzu ederseniz yeni arkadaşlıklar kurabilir yada eski arkadaşlarınıza yine ulaşabilme imkânına sahip olabilirsiniz. Söyleşi edebilmek adına sizlere çok uygun ve seviyeli bir ortam sunan uyeliksiz.com sohbet sitesi ile yalnız yazı yöntemini kullanarak bildirişime geçebilirsiniz.

Yazılı iletiler gönderip, alarak iletişim kurabileceğiniz sitede aynı zamanda oyunda oynayarak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.Sizlere yeni dostlıklar kurabilme, eski arkadaşlarınızı hangi şehirde olursa olsun bulabilme ve çevrenizdeki insanlar Sohbet ile ücretsiz olarak iletişim kurabilme olanakları tanıdıkları olan bu sitenin kullanımı da oldukça rahat olmaktadır.
Çok farklı kültürden, dinden, etnik kökenden ve şehirden insanların bulunduğu Chat sitesi farklı kültürlerin yoğrulduğu yerler olarak ifade edilir. Chat odaları kullanırken dikkat etmeniz gereken husus gerçek kimliğinizi herkesle paylaşmamanızdır. Özellikle bayanların dikkat etmesi gereken konuların başında gelmektedir. Chat odası iyi anlamda kullanıldığı sürece gerçek bir kültürel kucaklaşmayı fikir alışverişini sağlar. Chat vakit geçiren bireylerin duygusal anlamda yalnızlıklarını giderecek ve yeni insanlarla tanışma şansını sağlayacaktır.

Sanal ortamda iletişim sağlayan Chat sıteleri iyi niyetli kullanıldığı takdirde fayda sağlayacaktır. Gelişen ve yenilenen dünya içerisinde iletişim ve diğer bireylere bağlanma isteği Chat odaları insanlara etkin kullanmaya itiyor. İnsan doğası gereği sosyaldir ve iletişim kurma isteği insanın en temel özellikleri arasında yer alır. İyi ve ya kötü insanlarla karşılaşma reel hayatta da olduğu gibi Chat odalarında da karşınıza çıkabilir.

Bireyler gerçek hayatlarında sosyalleşmede, çevresiyle iletişim kurmada sıkıntı yaşayabilir, çekingen davranabilirler. Özellikle karşı cinse karşı bu çekingenlik çok daha fazla olabilir. Günlük hayatta bastırdığımız istek ve arzularımızı sanal ortamda çok daha rahat dile getirebilir Chat sıtesi kullanıcılarını rahatsız etmeden denginiz olan, arzu ettiğiniz insanı arayıp bu kalabalık mecrada bulabilirsiniz.
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık