IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.Ocak.2019   #1
Çevrimdışı
Webmaster Forumu


Webmaster ile ilgili her şeyi bulabileceğiniz bir internet sitesi düşünün. Webmaster Forum internet dünyası ile ilgili bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor.

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte internet kullanımı da inanılmaz boyutlara ulaşabildi. İnternetin kullanımı konusunda yapılan araştırmalar ve internet kullanıcılarının daha kaliteli zaman geçirebilmeleri için yapılacak olan internet sitelerinin daha iyi hale getirilebilmesi için forum siteleri oldukça fazla ziyaret edilmektedir. Site içerisinde yapılan paylaşımlar ve aynı zamanda oluşturulan konu başlıkları ile siz de internet sitenizin daha fazla tık alması için gerekenleri öğrenebilirsiniz.

Webmaster Nedir?
Webmaster kısaca açıklamak gerekirse web yöneticisi anlamına gelmektedir. İnternet sitelerinin kurulumlarından yönetimlerine, pazarlama faaliyetlerinden geliştirmelerine kadar kısaca internet sitelerinin her alanında hizmet verilebilmektedir. Kendi internet sitenizi kurmak istediğinizde daha etkili bir site elde edebilmek için eğer bu alanda fazla bilginiz yok ise mutlaka işinin ehli webmasterlardan hizmet almanız gerekmektedir.

Oldukça önemli olan bu işi alanında uzman kişilerin yapması beklenen etkilerin yaratılabilmesi için gereklidir. Bir firma ya da kendi internet sitesini kurmak isteyen bir kişi bu alanda uzman kişilerden destek alır. İnternet sitelerini oluşturacak olan kodların yazılabilmesi konusunda yetenekleri olacak bu kişiler sayesinde daha sağlıklı bir internet sitesinin kurulması ve bu sitenin yönetimi alanında çalışmalar bu kişiler tarafından yapılabilmektedir. İnternet sitelerinin daha fazla internet kullanıcısına ulaşabilmesi için hem sistem üzerinde hem de sistem dışından yapılması gerekenler olacaktır.

Daha fazla kişiye ulaşarak internet sitelerinin daha çok tık alması kim olursa olsun web sitesi sahiplerinin birinci amaçları olacaktır. Webmasterlar bu amaçların gerçekleştirilebilmesi için uygun çalışmaları yürütebilirler. Çok geniş çalışma alanı olan bu meslek de ilerleyebilmek adına yapılacak olan ilk işlem daha çok yetenekli olunan alana yönelmek olmalıdır. Tam olarak öğrenebilmek ve bu işlemler hakkında bilgi sahibi olabilmek için Webmaster Forumu sizin için ideal bir kaynak olacaktır.

Günümüz teknolojik şartlarından dolayı insanların sürekli olarak kullandıkları ve bütün ihtiyaçlarını giderebildikleri alan internettir. İnsanlar ihtiyaçlarının giderilebilmesi için öncelikli olarak internet üzerinden araştırma yapma yolunu tercih ederler. İnternet sitelerinden yapacakları araştırmalar sonucunda ihtiyaçlarının karşılanması için en iyi firmaların seçilmesine giderler. Bu nedenle eğer bir internet siteniz yok ise bu durumda potansiyel müşterileriniz sizleri bulamayacak ve daha fazla para kazanma ihtimalinizi kendi kendinize bitirmiş olacaksınız. Kurmak istediğiniz internet sitelerinin yapılarına, teknik özelliklerine, sunucu yapılarına ve talep etmiş olduğunuz içerik ve büyüklüğe göre ödeyeceğiniz miktarlar artabileceği gibi genel olarak çok düşük maliyetler harcanarak internet sitesi kurulabilecektir.

Web Sayfası Kurulumu
İnternet sitelerinin kurulması için öncelikli olarak gerekli bilgi ve beceriye sahip olunması gerekmektedir. Bunun için de öncelikle internet sitelerinin çalışma dinamikleri bilinmeli ve bu dinamiklerin uygulanması noktasında sorun yaşanmaması gerekmektedir. Webmaster olabilmek için öncelikle kendi internet sitenizi kurmanız en doğrusu olacaktır. Size bu işi yaptıracak olan kişilere örnek olarak göstereceğiniz bu internet siteleri vitrininiz olmak zorundadır. Eğer bu mantıklı kaliteli internet sitesine sahip olamazsanız ya da hiç internet siteniz yok ise iş vermek isteyenler de size güvenmeyeceklerdir. Reklamın çok önemli olduğu düşünülecek olursa sizin reklamınızı yapabileceğiniz internet sitelerinin kurulumları oldukça önemli olacaktır.

Kaliteli İçerikler Üretmek
İnternet sitelerinin daha fazla internet kullanıcısına ulaşabilmesi için olmazsa olmazların başında sürekli olarak güncel içeriklerin üretilmesidir. Aynı zamanda paylaşılan içeriklerin herhangi farklı bir internet sitesinden alıntılanmaması ve özgün olması gerekir. Bu şekilde internet sitelerinizin yapılan aramalarda üst sıralarda yer almasını da sağlayabileceksiniz. Yayınlanan içeriklerin internet kullanıcılarının dikkatlerini çekecek ve aynı zamanda bilgilendirici nitelikte olması gerekir. Bu sayede sadece o gün için değil sürekli olarak internet sitenizin ziyaret edilmesini de sağlayabileceksiniz.

Sunucu Bakımı
Bir internet sitesi kurmak için en önemli olan ekipmanlardan birisi de sunucudur. Kaliteli bir sunucunun olması internet sitenizin beklentileri karşılayabilecek kadar iyi olmasını sağlayacak en önemli etkendir. İnternet sitenizin hızı, aynı anda ziyaretçilerin hepsine hizmet verebilmesi, aşırı yoğunluğu kaldırabilmesi gibi konularda sunucunun önemi çok büyük olacaktır. Bu nedenle ilk etapta kurulacak olan sunucuların kaliteli olması gerekmektedir. Bunun haricinde ilerleyen zamanlarda sunucuların bakımlarının zamanında ve düzenli olarak yapılması da kaliteyi arttıracak etkenlerdendir. Sunucu konusunda bilginiz yoksa ya da yeterli değilse daha fazla iş alma ya da aldığınız işlerin kaliteli olma ihtimalleri düşecektir. Bunun gibi olumsuzlukların yaşanmaması için öncelikle işin bütün yönleri ile bilinmesi gerekmektedir. Bu sayede web sitesi kurdurmak isteyenlerin sizi tercih etmeleri için daha çok seçenekleri olacaktır. Bununla birlikte site kurulumu konusunda ne kadar çok bilginiz olursa yaptığınız işin kalitesi o kadar artacaktır.

404 Not Found Hataları
404 Not Found hataları internet sitesi içerisinde bulunan bir sayfanın arama motorları tarafından bulunamadığı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda bu hata html statü kodudur. 404 hatası aslında o URL’nin bulunamadığı ya da silindiği anlamına gelir. Bu hatanın alınmasında site içerisinde yaptığınız değişiklikler de etkili olmaktadır. Bununla birlikte bazı zamanlarda sistemde yaşanan bir hatadan dolayı da yaşanabilir. Eğer hatanın oluşmasında sizin kendi hatanız varsa bu durumda çözüm daha kolay olabilecektir. Ancak sistem kaynaklı hataların yaşanması durumunun çözümü daha uzun süreler alabilir.

404 Not Found Hatası Çözümleri
Öncelikli olarak hatanın kaynağının bulunması gerekmektedir. Kaynağı tespit edilen hataların çözümü işlemi daha kolay olarak yapılabilmektedir. Ancak diğer türlü çözümlerin bulunması biraz zaman alabilecektir. Bulunamaması durumunda öncelikle URL yapısının kontrol edilmesinde fayda olacaktır. Buna rağmen bulunamazsa bazı programların kullanılması gerekecektir. Bu şekilde sorun detaylı olarak bulunabilecek ve yapılması gereken işlem kolaylıkla yapılabilecektir. Google Web Yöneticisi Araçları içerisinde yer alan bazı programlar hataların nedenlerini bulmakta sizlere yardımcı olabilecektir.

İnternet siteleri üzerinden yapacağınız araştırmalar ve aynı zamanda yapacağınız çalışmalar sayesinde kısa sürede etkili olarak internet sitelerinin yönetilmesini sağlayabilirsiniz. Bahsedilen konular gibi birçok konuda bilgi almak için Webmaster Forum sitemizi ziyaret edebilir ve bu konuda daha bilgili olabilirsiniz.
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık