IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25.Aralık.2020   #1
Çevrimdışı
Eski Dama Oyunlarını Oyna


Canlı Dama Oyna

Dama oyna sitelerinden ya da dama oyna uygulamalarından faydalanarak siz de dama oynayabilirsiniz. Dama oynayabilmeniz için ise bilmeniz gereken belli başlı kurallar vardır. Bunları öğrendiğiniz takdirde siz de dama oynamaya başlayabilirsiniz. Damada bulunan en önemli kural oyuncunun kaldırdığı taşı oynamak zorunda olmasıdır. Kaldırılan taştan ve hamleden vazgeçilemez. Her iki tarafın da taş almak için imkanı oluşmuşsa, kişi bunu ilk hamlesi ile almak zorundadır.

Dama Oyunu Oyna

Dama Oyunu tahtasında birkaç yönde taş alınabildiği doğrultuda çok olan taşlar alınmalıdır. Diğer bir kural ise dama taşı sektirilmeden oynanmalıdır. Dama 64 kareden oluşan siyah ve beyaz taşların içerisinde yer aldığı bir oyundur. Oyuncu taşını seçtikten sonra 2 ve 3. Sıralara taşlar dizilir. Ardından 7. Ve 8. Sıralara ise rakip taşlarını dizer. Taşların oynayışı birçok dama türüne göre değişir. Türkiye'de en çok klasik dama ve türk daması oynanmaktadır. Biz de türk damasını baz alarak taşların çapraz yönlü oynanamayacağını söylemek isteriz. Diğer tüm özellikler ise klasik dama ile aynıdır.

Eskiden en çok sevilen dama oyunlarını oynamak için https://www.oyunlaroyna.org/dama-oyna/ sayfamızı ziyaret ede bilirsiniz.
 

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık