IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.Ağustos.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Antik Dunyayi Kesfetmek Icin Bir Cennet : Misir Turlari


Tarihi M.O. 5000 yilina kadar uzanan Misir, buyuleyici ambiyansiyla ziyaretcilerine essiz bir deneyim yasatir. Dunyanin en eski medeniyetlerine ev sahipligi yapmis olan bu kadim ulkeyi, vize almaya gerek kalmadan kesfedebilirsiniz. Gozde Dogu Akdeniz ulkeleri arasindaki Misir, Turkiye’den gelen misafirlerini turistik kapi vizesiyle agirlar. Dolayisiyla vizesiz Misir Turu, yasal prosedurlerle ugrasmadan yurt disina seyahat etmek isteyenler icin idealdir. Bu yazidan tarih ve kultur dolu rotalara yolculuk yapma hayali olanlara hitap eden vizesiz misir turuna dair detaylara ulasabilirsiniz.

Antik Dunyanin Kalbine Vizesiz Bir Yolculuk : Misir’da Gorebileceginiz Yerler
Antik dunyanin kalbi olan Misir, vizesiz yurt disi tatil turlari arasindadir. Turistik kapi vizesiyle ziyaret edebileceginiz bu ulke, tarih sahnesinde farkli medeniyetlere ev sahipligi yapmistir. Bu nedenle Misir’in her kosesinde sizi ayri bir tarihi miras karsilar. Misir turlari ile gorebileceginiz yerler, gezi rotasinin kapsamina gore degisIklik gosterir. Bu baglamda Hurgada ve Sharm El Sheikh turu olmak uzere farkli secenekler vardir. Vizesiz misir turu rotalarini inceleyerek nereleri ziyaret edebileceginizi ogrenebilirsiniz.

Piramitler ve Sfenks: Gize Platosu
Misir’in baskenti Kahire, mistik ve etkileyici Gize Platosu’na ev sahipligi yapar. Gize Platosu’nda turistlerin yogun ilgi gosterdigi noktalar arasindaki piramitler yer alir. YaklasIk 2,3 milyon blok tastan olusan piramitler, M.O. 2560 yilinda Firavun Keops tarafindan insa ettirilmistir. Geometrik sekli, dar koridorlari ve bugun hala kesfedilmeyi bekleyen gizemleriyle ziyaretcilerini adeta buyuler. Bu yapinin hemen yaninda donemin zamanin ilerisindeki muhendislik anlayisini yansitan, Chefren Piramidi ve Mikerinos Piramidi de bulunur.

Misir piramitleri turunda sizi, ihtisamli gorunumuyle Sfenks heykeli karsilar. Tam 73,5 metre uzunluga sahip Gize Sfenks heykeli, piramitlerin koruyucusu olarak nitelendirilir. Soz konusu heykelin 4.500 yil once yaptirildigi ve ilhamini mitolojik bir yaratiktan aldigi dusunulur. Vizesiz Misir turunda bu heybetli ve gizemli yapiya da yakindan sahit olabilirsiniz.

Tarihi Misir Muzeleri: Kahire’deki En Iyi Muzeler
Vizesiz yurt disi turlarinin gozde rotalarindan Misir, baskenti Kahire’de pek cok muzeye ev sahipligi yapar. Ulkenin koklu tarihi gecmisine dair izler tasiyan bu muzeler, antik donemde yolculuga cikmanizi saglar. Asagida vizesiz Misir turunda ziyaret edebileceginiz bazi muzeler yer alir.

Kahire Muzesi
Gayer Anderson Muzesi
Gize Platosu Arkeoloji Muzesi
Islam Sanatlari Muzesi
Kipti Muzesi
Misir, farkli medeniyetlere ev sahipligi yapmis bir kultur mozaigidir. Ornegin Islam Sanatlari Muzesi, sundugu dini ogelerle on plana cikar. Kipti Muzesi ise Misir’in ilk yerlilerine ait kulturel unsurlar icerir.

Antik Misir’in Deniz Kenarindaki Cenneti: Sharm El Sheikh
Misir Sharm El Sheikh turu, sicak havada serinlemek isteyenler icin oldukca idealdir. Deniz kenarinda kurulu olan bu turistik sehir, yurt disinda vizesiz tatil yapmak isteyenlerin ugrak noktasidir. Berrak suyu ve altin kumsallariyla gun boyu yuzmek ve doyasiya guneslenmek isteyenlere hitap eder. Ustelik Sharm El Sheikh, su sporlari ve canli gece hayatiyla Misir’da eglencenin nabzini tutmak isteyenlerin beklentilerini de karsilar.

Vizesiz Misir Turu Planlarken Nelere Dikkat Edilmeli?
Hayallerinizi susleyen vizesiz Misir turunu planlarken yolculuktan konaklamaya kadar her ayrintiya dikkat etmelisiniz. Uyelerine ozel firsatlar sunan Setur, Misir turu planlamasini eksIksiz sekilde yapmaniza yardimci olur. Odemeyi kredi kartiyla taksitlere bolme gibi olanaklar tanir. Boylece vizesiz Misir turuna, butcenizi zorlamadan katilmaniz mumkun hale gelir. “Firsatlar Superse Setur!” mottosuyla esi benzerine az rastlanan yurt disi rotalarini kesfetmek icin hic vakit kaybetmeden vizesiz Misir tatil turlarina rezervasyon yaptirabilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık