IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Temmuz.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Avrupa Ulkelerine Yuk Gonderirken Dikkat Edin!


Turkiye’den Avrupa yuk gondermek istiyorsunuz. Arastirmalar yapmaya basladiniz. Avrupa’ya yuk gonderirken nelere dikkat etmeniz gerektigi hakkinda sizler icin arastirma yaptik. Bu arastirmalar icerisinde en onemli olan konular yuku gonderme turunuze gore istenilen belgeler ve gerekli resmi kuruluslara uyelikleriniz olmalidir. Uluslararasi evden eve nakliyat icin ise vize, oturum izni gibi bazi prosedurleri gerceklestirmeniz gerekiyor. Ticari yuk gonderenler icin gonderici, alici gercek veya tuzel kisi olsa dahi vekaletli gumrukculerinin olmasi ayni zamanda ithalat, ihracat yapma yetkisine sahip olmalidirlar. Yukarida sayilan yeterliliklerini var ise asagidaki bilgilerle nasil bir uluslararasi nakliyat firmasi ile calismaniz gerektigi ve dikkat etmeniz gereken hususlar hakkinda bilgiler verecegiz.

Avrupa’ya Yuk Gonderirken Nakliyeci Tercihi Nasil Yaparim?
Almanya, Hollanda, Fransa, Ispanya, Italya, Hollanda, Belcika, Isvicre, Isvec gibi ulkeler Avrupa’nin en buyuk ekonomilerine sahiptirler. Ingiltere’nin birlikten ayrilmasindan sonra ekonomi dengelemeleri ulke siralamalarini degistirmistir. Genelde Turkiye’den Avrupa’ya dis ticaret yaparken yuklerinizin zamaninda, guvenceli sekilde saglam teslimati icin en gerekli husus kaliteli hizmet sunan nakliye firmalariyla calismaktir. Bu firmalar cesitli yasal prosedurleri yerine getirmek zorundadir. Ama zorundadir kelimesi her buldugunuz firma ile calisacaginiz anlamina gelmiyor. Genelde kurumsal firmalar bu prosedurleri gerceklestiriyor. Arastirmalarimiz sonucunda TIO Belgeli firmalar tasima isleri organizatorlugu yaparken; L2 Belgeli firmalar ozmal araclariyla teslimat yapiyor. Uluslararasi evden eve nakliyat isleri icin C3 belgeli tasimacilar vardir. TIO Belgeli firmalar cogu lojistik faaliyetleri kapsayacak sekilde islemler yapmaktadir. Sizler icin ornek Almanya nakliye konusunu arastirdik. Almanya’ya nakliye yapan firmalar arasinda gordugumuz Hiper Lojistik’in sitesine yer alan bilgilere goz attik. CMR Sigortasi, FFL Policesi, Dernek Uyeligi ve Kalite belgelerini inceledik. Bu belgelerin uluslararasi tasima yetkinligine haiz sirketlerin sahip oldugunun farkina vardir.

Avrupa’ya Yuk Gonderirken En Onemli Hususlar Nelerdir?
Ihracat, Ithalat Belgeniz olmali ve evden eve tasima yapacak iseniz ona gore vize, oturum izni gerekli!
Gumrukcunuz olmali veya Tasima isleri organizatorunun size onerecegi gumrukcuye vekalet verebilirsiniz.
Ticaret Odasina Kayit
Gumruk ve Ticaret Bakanligina Kayit
Ilgili Ihracatci Birligine Kayit
Yukleriniz ister parsiyel, isterse 1 arac veya konteyneri doldursun. Ilk once islemleri yapabilmeniz icin yukarida saydigimiz hususlara dikkat etmeniz gerekir.

Avrupa’ya Yuku Nasil Gonderebilirim?
Bu soruya cevabimiz karayolu, havayolu, denizyolu, intermodal gibi tasima cozumleri bu alanda karsimiza cikiyor.

Karayolu: Komple Tir veya gabari disi, agir nakliyeler icin genelde kullanilmaktadir. Soguk zincir teslimatlari da yerini almaktadir. Ortalama teslimat sureleri Turkiye – Fransa arasi 7 gun.

Havayolu ve Minivan Nakliye: Yukunuzun kucuk ve degerli ise havayolu veya minivan nakliye cozumunu size oneririz. Son yillarin lojistik sektorune kattigi en onemli hizli gonderi cesitlerinden biri minivan tasimaciliktir. Yukleriniz Turkiye’den Avrupa kapi teslimi ortalama 48 saat ile 72 saat arasi surmektedir.

Intermodal (Kara + Demiryolu): Bu tasima modulunde ise karsimiza karayolu kullanilarak demiryolu entegreli tasimalar gorunuyor. Karayoluna gore daha yavas teslimat yontemi icerisinde yerini almaktadir. Ortalama teslimat sureleri 15 gun ile terminal yogunluguna gore 30 gunu bulmaktadir.

Denizyolu Tasima: Konteyner veya acik yuk sevk edebilirsiniz. Deniz asiri tasima ile saglanan bu tasima yonteminde yukleriniz ortalama 20 gun ile 45 gun arasinda teslimatlari on gorulmektedir. Direk servis, aktarmali ve ugrak limanlara gore transit sureler degismektedir.

Avrupa’ya yuk gonderirken dikkat etmeniz gereken hususlari kisaca ozetler isek; Ihracat, ithalat yetkinliginiz veya o ulkede vize, oturum izniniz olmali. Tasima turunu size en uygun sekilde secmeniz gerekiyor. Nakliye firmasi secimi yaparken dikkat etmeniz gerekenleri sizlere yukarida siralamistik. Yuklerinizin guven icerisinde teslim olmasi dilegimizle iyi gunler dileriz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık