IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Haziran.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Home Ofisinizi Duzenlemeniz Icin Pratik Fikirler


Gunumuzde bircok insan evden calismaya basladi ve home office (ev ofisi) duzenlemek zorunda kaldi. Evde verimli bir calisma ortami olusturmak, is performansinizi artirmanin yani sira motivasyonunuzu da yukseltebilir.

Islevsel Bir Calisma Alani Olusturun

Odaklanma ve Rahatlik

Home office’inizi duzenlerken odaklanma ve rahatlik unsurlarini goz onunde bulundurun. Sessiz bir alan secin ve gereksiz dikkat dagiticilari ortadan kaldirin. Rahat bir masa ve ergonomik bir sandalye secerek uzun saatler boyunca rahatlikla calisabilirsiniz.

IsIklandirma

Dogal isigin home office’inizde bolca olmasini saglamaya calisin. Mumkun oldugunca bir pencereye yakin oturun ve perdeleri acarak dogal isigi iceri alin. IsIklandirma icin ise aydinlatma lambalari kullanabilirsiniz. IsIk seviyesini ayarlayabileceginiz bir masa lambasi, goz yorgunlugunu azaltabilir ve enerjinizi artirabilir.

Depolama ve Duzenleme

Masa Ustu Duzenleyicileri

Masa ustunuzu duzenli tutmak icin masa ustu duzenleyicileri kullanabilirsiniz. Kalemlikler, dosya tutuculari veya post-it notlari gibi duzenleyici araclar, islerinizi kolaylastirir ve masa ustunuzu temiz tutmaniza yardimci olur.

Raf ve Dolaplar

Belgelerinizi ve diger malzemelerinizi duzenli bir sekilde saklamak icin dolaplari kullanabilirsiniz. Belgelerinizi kategorilere ayirarak etiketleyin ve duzenli bir sekilde yerlestirin. Bu sayede ihtiyac duydugunuz belgelere kolayca ulasabilirsiniz.

Ergonomiye Onem Verin

Ergonomik Mobilyalar

Ergonomik mobilyalar, sagliginizi ve konforunuzu destekler. Ergonomik bir sandalye, dogru oturma pozisyonunu saglayarak bel ve sirt agrilarini onler. Ayarlanabilir bir masa, farkli calisma pozisyonlarina uyum saglar.

Monitor Yerlesimi

Monitorunuzu dogru bir sekilde yerlestirerek boyun ve goz yorgunlugunu azaltabilirsiniz. Gozunuzun dogal bakis hizasinda oldugundan emin olun ve monitoru gozlerinizden yaklasIk 50-60 cm uzaklikta konumlandirin. Ayrica, monitorunuzu dogrudan isIk kaynaklarina karsi yerlestirmemeye dikkat edin, boylece yansima ve parlamalari en aza indirgeyebilirsiniz.

Motivasyon ve Ilham Kaynaklari

Renkli Dekorasyon

Calisma alaninizi renkli ve canli dekoratif ogelerle canlandirin. Renklerin psIkolojik etkisi vardir ve enerji verici, motivasyon saglayici renkleri tercih edebilirsiniz. Ornegin, sari renk enerjiyi artirirken, mavi renk konsantrasyonu tesvik edebilir.

Ilham Veren Duvar Panolari

Duvar panolari, ilham verici sozler, motivasyon kartlari, hedefleriniz ve sevdiginiz gorselleri icerebilir. Bu panolar, sizi motive eder ve zorlu anlarda size hatirlatici olabilir.

Duzenli ve Organize Olun

Gunluk Rutin Olusturma

Home office’de verimli calismak icin gunluk bir rutin olusturun. Belirli saatlerde calismaya baslayin ve bitirin, molalar verin ve is disi aktivitelere zaman ayirin. Duzenli bir rutin, disiplini artirir ve is performansinizi iyilestirir.

Temizlik ve Duzen

Home office alaninizi duzenli olarak temizleyin ve duzenleyin. Masanizi, esyalarinizi ve dolaplarinizi duzenli olarak kontrol edin ve gereksiz esyalari atin veya depolayin. Duzenli bir calisma alani, odaklanmanizi kolaylastirir ve is verimliliginizi artirir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık