IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen CeReN

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03.Haziran.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Iyi Bir Kavun Ve Karpuz Nasil Secilir?


Kavun ve karpuz, sicak yaz aylarinda serinletici ve lezzetli meyveler arasinda yer alir. Ancak, bu meyveleri satin alirken dogru secim yapmak onemlidir. Iste iyi bir kavun ve karpuz nasil secilecegi hakkinda bilmeniz gerekenler.

I. Kavun Secimi
Kavun secerken dikkate almaniz gereken bazi faktorler vardir.

Koku:
Iyi bir kavun, hos ve tatli bir kokuya sahiptir. Kokusuz veya eksi kokan kavunlardan kacinin. Kavunu hafifce koklamak, olgunlugu hakkinda size ipucu verebilir.

Kabuk:
Kavunun kabugu puruzsuz olmalidir. Kabugun uzerinde curuk, leke veya yumusama olmamalidir. Ayrica, olgunlasmamis bir kavunun kabugu yesil renkte olabilir. Kavunu iyice kontrol etmek icin parmaklarinizla hafifce sIkin. Eger kabuk sertse, ici olgunlasmamis olabilir.

Iyi Bir Kavun Ve Karpuz Nasil Secilir?
Agirlik:
Iyi bir kavun, beklenenden daha agir olacaktir. Elbette, kavunun boyutuna bagli olarak agirlik farklilik gosterebilir, ancak genellikle daha agir olanlar daha sulu ve tatli olma egilimindedir.

Dokunma:
Kavunun kabugu hafifce bastirildiginda hafif bir esneklik gostermelidir. Sert bir kabuk, olgunlasmamis bir kavunu isaret edebilir. Ancak, kabugun cok yumusak olmasi da olgunlasma asamasinda gecmis bir kavun oldugunu gosterebilir.

II. Karpuz Secimi
Karpuz secimi de onemlidir. Iste iyi bir karpuz nasil secilir:

Kabuk:
Karpuzun kabugu puruzsuz ve parlak olmalidir. Kabugun uzerinde curuk, leke veya cokuntu olmamalidir. Ayrica, karpuzun kabugu mat veya soluk gorunmemelidir. Parlak ve canli bir kabuk, olgun ve taze bir karpuzun gostergesidir.

Ses:
Karpuzun olgunlugunu kontrol etmek icin tok bir ses cikarmasi gerekmektedir. Karpuzun ust kismina hafifce vurarak sesini dinleyin. Eger saglam ve olgun bir karpuzsa, derin ve tok bir ses cikaracaktir. Bos bir ses cikaran karpuzlar genellikle olgunlasmamis veya kurumus olabilir.

Iyi Bir Kavun Ve Karpuz Nasil Secilir?
Sekil:
Iyi bir karpuz, oval veya yuvarlak bir sekle sahip olmalidir. Duzgun bir sekle sahip olan karpuzlar genellikle daha olgun ve tatli olma egilimindedir. Anormal veya deforme olmus bir sekle sahip karpuzlar, icindeki tat ve sulu kismin dengesiz olabilecegini gosterebilir.

Alt Kisim:
Karpuzun alt kismi, olgunlasma surecinde yer alan sarimsi bir leke veya yamalar icermelidir. Bu, karpuzun yere oturdugu ve olgunlastigi bir isarettir. Eger alt kisimda yesil veya beyaz bir leke varsa, karpuzun olgunlasmamis oldugunu gosterir.

Agirlik:
Iyi bir karpuz, beklenenden daha agir olmalidir. Sikica tutarak karpuzu kaldirin ve agirligini hissedin. Daha agir olan karpuzlar genellikle daha sulu ve tatli olma egilimindedir.

Govde Izi:
Karpuzun govde izi, karpuzun nerede saplandigina isaret eder. Iyi bir karpuzda, govde izi derin ve kahverengi olmalidir. Eger govde izi cok soluk veya belirsizse, karpuzun olgunlasma surecinde sorunlar yasamis olabilecegini gosterir.

Iyi bir kavun ve karpuz secmek icin bazi gorsel ve dokunsal ipuclarina dikkat etmek onemlidir. Kokusu tatli olan, puruzsuz ve saglam kabuklara sahip, agir ve sekil olarak duzgun meyveler genellikle daha olgun ve lezzetli olma egilimindedir. Ayrica, karpuzun alt kisminda olgunlasma isaretleri ve derin bir govde izi olmasi da kaliteli bir karpuzun gostergesidir.


ALİNTİ ~
DamLa bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık