IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.Mayıs.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu


Video pazarlama, dijital dunyada hizla buyuyen ve markalarin hedef kitleleriyle etkilesim kurmasini saglayan bir aractir. Son birkac yilda, ozellikle TikTok, Facebook ve Instagram gibi platformlar sayesinde, video icerigi kullanma egilimi buyuk olcude artmistir. Ancak, bu platformlardan biri belirgin bir sekilde one cikmaktadir. Kuskusuz bu YouTube! Bu platform, kullanicilarin her gun bir milyar saatten fazla video izledigi bir alan olmasi nedeniyle, markalarin hikayelerini anlatmak ve hedef kitlelerine ulasmak icin mukemmel bir ortam saglar.

Turkiye’nin onde gelen sosyal medya ajansi Juntire Medya, YouTube’un “dunyanin ikinci en buyuk arama motoru” olarak kabul edilmesi, iceriginizi nasil optimize ettiginizi ve hedef kitlenizin sizinle nasil etkilesim kurdugunu anlamanin onemini vurgulayan 11 maddelik essiz bir seri yayinladi. Videolarinizi SEO dostu yapmaktan, izleyici etkilesimini tesvik etmeye, kaliteli icerik olusturmayi onceliklendirmeye ve duzenli olarak guncellemeye kadar uzanir. Tum bu stratejiler, YouTube uzerindeki varliginizi guclendirecek ve markanizin kapsama alanini genisletecektir.

1. Haftada birden fazla video yukleyin.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
Son donemde yapilan calismalar, YouTube algoritmasinin duzenli icerik paylasimini tesvik ettigini ve bu tur kanallarin daha fazla goruntulenme aldigini ortaya koyuyor. Haftada birden fazla video yukleyen kanallar, hem daha genis bir izleyici kitlesi cekiyor hem de onerilen video goruntulemelerinde artis gozlemliyorlar.

Eger YouTube’da yeniyseniz ve bir izleyici kitlesi olusturmayi hedefliyorsaniz, haftada en az uc video paylasmayi dusunun. Bu, YouTube algoritmasinin dikkatini cekecek ve kanalinizin siralamasini iyilestirecektir. Baslangicta, ilgi cekici ve alakali konular hakkinda bol miktarda icerik uretmeye odaklanin. Bu, izleyicilerin videolariniz arasinda gezinmesini kolaylastiracak ve izleme surelerini artiracaktir. Ayrica, bu tur bir icerik stratejisi, izleyicileri abone olmaya tesvik eder, boylece kanalinizin buyumesine katki saglar.

2. Izleyiciyi ikna edin.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
Izleyicilerin dikkatini ceken videolar genellikle onlari hemen bastan yakalar. Herhangi bir videoyu izlemeye karar verirken, izleyicinin ilk birkac saniye icinde ilgisini cekmek ve videoyu izlemeye devam etmeye ikna etmek onemlidir. Eger video iceriginiz bir projeyi, deneysel bir sureci veya bir donusumu iceriyorsa, sonucu oncelikle gostermeyi dusunun. Bu, izleyicinin merakini uyandirir ve onlari sonuca nasil ulasildigini ogrenmek icin videoyu izlemeye devam etmeye tesvik eder. Bu taktik, DIY (Kendin Yap) ve makyaj gibi iceriklerde ozellikle etkilidir.

Bir diger basarili strateji ise hikaye anlatimini kullanmaktir. Insanlar dogal hikaye anlaticilari ve dinleyicilerdir; bir hikaye ile basladiginizda, izleyiciler genellikle merakla ne olacagini gormek icin beklerler. Kisisel deneyimlerinizi paylasmak, izleyicilerle derin bir baglanti kurmaniza yardimci olabilir ve daha karmasIk konulara dogal bir gecis saglar. Bu, izleyicilerin videolarinizi izlemeye devam etmelerini ve daha fazlasini beklemelerini saglar.

3. Kisa basliklar secin.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
Dijital cagda, insanlarin dikkat sureleri giderek kisaliyor ve bu durum video icerikleri icin de gecerli. Uzun basliklar veya jenerikler, izleyicilerin ilgisini dagitabilir ve hatta videoyu tamamen izlemekten vazgecmelerine yol acabilir. Ayrica, tekrarlanan icerikler izleyicileri sIkabilir, bu yuzden cok uzun bir acilis sekansi, izleyicilerin ayni videolari tekrar izlemelerini engelleyebilir.

Bu nedenle, basliklarinizi, iceriginizin basindaki veya sonundaki tanitim yazilarini olabildigince kisa ve oz tutmaya calisin. Acilis sekansinizin suresini 5 saniyeyi gecmemesi, izleyicinin ilgisini kaybetmeyecek kadar kisa ve videoya girisi saglayacak kadar uzun bir sure olacaktir. Bu, videonuzun izlenme suresini artirabilir ve izleyicilerin videonuzu tamamen izlemelerini tesvik edebilir.

4. Hizli ve duzenli icerikler uretin.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
YouTube’da basarili olmak, sadece kaliteli icerik uretmekle sinirli degildir; ayni zamanda duzenli ve verimli bir sekilde icerik uretmek de onemlidir. Ayrica Juntire Medya Youtube abone satin al hizmetinden yararlanarak kitlenizi hizla buyutebileceginizi unutmayin. Yuksek kaliteli videolar uretiyor olabilirsiniz ancak eger bu surec cok uzun surerse ve duzenli yuklemeler yapamazsaniz, kanalinizin buyumesi olasilikla engellenecektir. Izleyiciler genellikle duzenli olarak icerik yukleyen kanallara sadik kalir ve bu kanallari takip eder.

Bu nedenle, verimli bir video uretim sureci olusturmak, bir YouTube kanalinin basarisi icin kritiktir. Bu surec, bir uretim atolyesi olusturmayi, duzenleme icin bir prototip gelistirmeyi veya bir asistan veya yapim ekibi ise almayi icerebilir. Video uretim surecinizin ana hedefi, secilen herhangi bir video konusunu hizla ve verimli bir sekilde uretebilmek ve olusturabilmek olmalidir. Surec boyunca, uretim is akisinizi ve konu secimlerinizi surekli olarak gozden gecirin ve ayarlayin, boylece surec en iyi sekilde calisir hale gelir. Bu, kanalinizin buyumesine ve YouTube’da daha genis bir kitleye ulasmasina yardimci olacaktir.

5. Bitis ekrani ekleyin.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
YouTube videolarinizin etkilesimini ve donusumunu artirmak icin, bitis ekranlarindan yararlanmayi dusunun. Bitis ekranlari, izleyicileri baska bir videoya, oynatma listesine, kanaliniza veya hatta web sitenize yonlendirebilir; ayrica izleyicileri kanaliniza abone olmaya tesvik eder. Ancak, bitis ekranlarini yalnizca bir videonun son 20 saniyesine ekleyebilirsiniz, bu nedenle videonuzu bu ekranlara uygun sekilde tasarlamak onemlidir.

Videonuzun son bolumunu, bitis ekranlarini etkin bir sekilde kullanacak sekilde stratejik olarak planlayabilirsiniz. Bitis ekrani boyunca konusmayi surdurmek, izleyicinin dikkatini cekmeye devam edecektir. Alternatif olarak, bitis ekraninda yer alacak bir logo veya simge ile belirli bir bolum olusturmayi dusunebilirsiniz. Bu, bitis ekraninin videonuzun genel icerigiyle catismasini onleyecektir. Her iki durumda da, bitis ekranlari izleyicilerin videolarinizla daha fazla etkilesim kurmasina yardimci olabilir.

6. Kucuk resimler olusturun.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
YouTube’da basarinin onemli bir parcasi, izleyicilerin videolariniza tiklama olasiligini artiran cekici kucuk resimler olusturmaktir. Kucuk resimlerin, YouTube kariyerinizin cikisini ya da cokusunu belirleme potansiyeli vardir. Bunun sebebi ise onerilen videolarin onemidir. YouTube’da, onerilen videolar genellikle en yogun organik trafik kaynagidir. Bir izleyici bir videoyu izlerken, sizin videonuzun kucuk resmi, onerilen videolar listesinde dikkat cekmeli ve izleyicinin tiklamasini tesvik etmelidir.

Kucuk resminizin videonuzun basligina ve icerigine uygun oldugundan emin olun. Izleyicinin tiklamasini saglamak icin videoyla ilgisi olmayan bir kucuk resim kullanmak, izleyiciyi hayal kirikligina ugratabilir ve yaniltici olabilir. Bu durum, sadece izleyicileri sogutmakla kalmaz, ayni zamanda YouTube algoritmasinin en kritik faktorlerinden biri olan izlenme suresini de dusurur. Kucuk resimlerinizi, izleyicinin merakini uyandiracak bir hikaye anlatmaya calisacak sekilde tasarlayin. Izleyicinin ne oldugunu veya ne olacagini merak etmesini saglamak, tiklama oranlarini artirabilir.

7. Video surenizi uzun tutun.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
YouTube’da kullanicilarin videolarinizi izleme suresini artirmak icin, video iceriginizi mumkun oldugunca uzun tutmaniz onemli olabilir. Dikkat surelerinin genellikle dusuk oldugu bir dijital dunyada bu, celiskili bir tavsiye gibi gorunebilir. Sonucta, kisa videolar genellikle daha hizli tuketilir ve daha fazla izleyiciye hitap eder. Ancak, daha uzun videolarin daha fazla izlenme suresi sagladigini ve bu da algoritmanin sizi one cikarmasina yardimci olacagini unutmamak onemlidir.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, uzun videolarin sadece uzun olduklari icin daha iyi olmadigidir. Videolarinizin icerigi, izleyicinin ilgisini ceken ve deger saglayan bir konu uzerine olmalidir. Videonuzu gereksiz yere uzatmaya calismak, izleyicilerin ilgisini kaybetmenize ve sonucta takipci kaybetmenize neden olabilir. Bunun yerine, videonuzun konusunu tam anlamiyla kapsayacak ve yeterli bilgi saglayacak sekilde planlamaya ozen gosterin, ancak gereksiz yere uzatmayin. Genel olarak, 7 ila 15 dakika arasinda suren videolar genellikle en iyi performansi gosterir. Bu nedenle, videolarinizi bu sure dilimine uygun bir sekilde planlamak ideal olabilir.

8. Canli yayin deneyin.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
YouTube kanalinizi buyutmenin etkili bir yolu, canli yayinlari kullanmaktir. Canli yayinlar, icerik olusturma surecini basitlestirirken, yuksek oranda etkilesim ve uzun izlenme sureleri sunar. Ogrenme egrisi baslangicta biraz zorlu olabilir, ancak bir kez ustalastiginizda, bu format en hizli video icerik uretme yontemlerinden biri haline gelebilir.

Sosyal medya platformlarinda canli yayinlar, kullanicilara izleyicileriyle dogrudan etkilesim kurma olanagi sunar. Bu, iceriginizi daha kisisel ve etkileyici hale getirir. Canli yayinlar, genellikle normal video iceriklerinden daha uzun izlenme surelerine sahip olma egilimindedir, bu da YouTube algoritmasinin kanalinizi daha fazla one cikarmasina yardimci olur.

9. Benzer kanallarla isbirligi yapin.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
YouTube’daki basarinizi artirmak icin diger icerik ureticileriyle isbirligi yapmayi dusunun. Bu, yeni bir izleyici kitlesi kazanmanin etkili bir yoludur, cunku isbirligi yaptiginiz diger YouTuber’larin takipcileri kanaliniza yonlendirilir. Ortak calismalar, bircok kisinin kanalinizi kesfetmesini saglar, bu da abone sayinizin artmasina yardimci olur.

Izleyiciler genellikle icerik olusturucunun baska bir kanali onermesini, kaliteli ve izlemeye deger oldugunu belirtmek olarak algilarlar. Boylece, bir izleyici kanaliniza girer ve videolarinizi begenirse, bu yeni bir abone kazandiginiz anlamina gelir. Unutmayin, YouTube oncelikle bir sosyal medya platformudur ve burada isbirligi, kitle insa etme stratejisinin onemli bir parcasidir.

10. Video serisi olusturun.
Youtube Hesabinizi Buyutmenin 11 Yolu
Izleyicilerinizi bir videodan digerine akici bir sekilde gecirebilecek bir video serisi olusturmaniz, izlenme surelerini maksimize etmenin etkili bir yoludur. Sonucta, amaciniz izleyicilere bir videodan digerine rahatca “gecis” yapabilecekleri bir deneyim sunmaktir. Bu, YouTube’da yeterince degerlendirilmeyen bir ozellik olan sirali oynatma listeleri ile mumkundur. Ancak, bu ozelligi kullanabilmek icin bir video serisine ihtiyaciniz olacak.

Yuksek performans gosteren iceriklere dayali bir video serisi olusturabilirsiniz. Aslinda, bircok populer YouTube kanali, her biri ozgun bir konu odaklanmasi ve kucuk resim stilinde olan birkac farkli video serisine sahiptir.

Videonuzun bolumlerini yayinladiginizda, bir oynatma listesi olusturabilirsiniz. Sirali bir oynatma listesi kullanirken, YouTube, oynatma listenizdeki bir sonraki videoyu otomatik olarak onerilenlerin basinda yer alan ‘Siradaki’ bolumune ekler. Eger izleyicinin cihazinda otomatik oynatma ozelligi etkinse, oynatma listenizdeki videolar birbiri ardina oynatilir.

11. SEO ile videolarinizi optimize edin.
Geleneksel SEO yontemlerine benzer bir bicimde, videolarinizi YouTube’un arama algoritmasi icin optimize etmek, cogunlukla iceriginizi kullanicinin arama talepleriyle eslestirebilmek icin hedeflediginiz anahtar kelimeleri stratejik noktalarda kullanmayi gerektirir.

Video basliginiza hedef anahtar kelimenizi dahil etmek, arama siralamanizi buyuk olcude iyilestirebilir. Ancak, anahtar kelimenizin tam bir eslesme olmasi gerekmez. Bunun yerine, anahtar kelimenizi entegre eden ve ayni zamanda dikkat ceken bir baslik secmelisiniz. YouTube basliklari ideal olarak 70 karaktere kadar uzanabilir. Dolayisiyla, basliginizin sadece anahtar kelimeyi icermesini saglamakla kalmayip, ayni zamanda ilgi cekici ve kullanicinin dikkatini ceken bir yapida olmasini da garanti etmelisiniz.

Video aciklamanizda anahtar kelime kullanimi ile arama motoru siralamasi arasinda dogrudan bir iliski yoktur. Bunun yerine, video aciklamanizin amaci, kullanicilarin videonuza tiklamak istemelerini saglamak olmalidir.

YouTube, videolarinizin icerigi hakkinda genel bir fikir edinmek icin video etiketlerinizi kullanir. Video etiketlerinize uygun anahtar kelimeleri eklemek, video siralamanizi dramatik bir sekilde degistirmese de, bu hareket genel siralamanizi iyilestirmeye yardimci olabilir.

YouTube’dan kazanc saglamak icin belirli bir abone sayisina ihtiyacim var mi?

YouTube uzerinden gelir elde etmek icin spesifik bir abone sayisina ihtiyaciniz yoktur. Fakat, YouTube Is Ortagi Programi’na katilarak reklam geliri elde etmek isterseniz, kanalinizda en az 1000 abone ve son 12 ay icinde toplamda 4000 saatlik izlenme suresi olmasi gerekmektedir.

YouTube izlenme satin al hizmeti ne ise yarar?

YouTube’da izlenme satin almak, kanalinizin kisa surede daha cok izlendigi izlenimini yaratabilir. Bu durum gorunme oranini artiracagi gibi ayni zamanda genis kitlelere ulasmaniza onaka saglar. Daha kaliteli ve etkili bir buyume icin, youtube abone satin al hizmetinden yararlanabileceginiz gibi yukarida belirttigimiz 11 adimi dikkate alabilirsiniz.

Youtube’da nasil bir kanal acmaliyim?

YouTube’da bir kanal acarken, hangi tur bir kanal acacaginizi tamamen ilgi alaniniza ve hedeflerinize bagli olarak degisIklik gostermektedir. Iste asagida belirtilen farkli kanal turleri:

Vlog Kanallari
Gezi Kanallari
Teknoloji Kanallari
Spor ve Saglikli Yasam Kanallari
Haber Kanallari
Inceleme Kanallari
Oyuncak Kanallari
Yemek Kanallari
Komedi Kanallari
Fotograf ve Video Kanallari
Egitim Kanallari
Oyun Kanallari
Makyaj Kanallari
YouTube abone satin al hizmeti kanalimin kapatilmasina sebep olabilir mi?

Juntire.com gibi guvenilir sosyal medya hizmet saglayicilari, kanalinizin guvenligini riske atmayacak hizmetler sunarlar. Ayrica sizden abone satin alma isleminde sifrenizin bilinmesine ihtiyac yoktur.

YouTube abone satin al hizmeti kullanarak reklam geliri elde edebilir miyim?

YouTube kanalinizin reklam geliri elde etmesi icin belirli bir abone ve izlenme sayisina ulasmaniz gerekmektedir. Youtube Abone Satin Al hizmeti, bu hedeflere ulasmaniza yardimci olabilir.

Youtube profesyonel hesap nasil acilir?

YouTube’da bir Marka Hesabi olusturmak icin asagidaki adimlari takip edebilirsiniz:

Oncelikle, Google hesabiniza oturum acin. Eger bir Google hesabiniz yoksa, once bir tane olusturmaniz gerekmektedir.
Google hesabiniza oturum actiktan sonra, YouTube’a gidin ve sag ust kosede bulunan profil resminize tiklayin.
Acilan menuden “Kanaliniz” veya “Kanaliniza gecis yapin” secenegini secin.
“Kanaliniza gecis yapin”i tikladiktan sonra, “Yeni kanal olustur” secenegini goreceksiniz, ona tiklayin.
Simdi, Marka Hesabi olusturmaniz icin bir ekran acilacak. Bu ekranda, kanaliniza veya Marka Hesabiniza bir isim verin ve “Olustur” dugmesini tiklayin.
Bu asamada, telefon numaranizi girerek veya bir metin mesaji ile hesabinizi dogrulamaniz gerekebilir.
Dogrulama islemi tamamlandiktan sonra, Marka Hesabiniz olusturulmus olacak. Artik kanaliniza video yukleyebilir, bir kanal aciklamasi ekleyebilir, kanalinizin profil resmini ve kapak resmini belirleyebilirsiniz.
Marka Hesabinizi yonetmek icin “YouTube Studio”yu kullanabilirsiniz. Burada, videolariniza baslik ve aciklama ekleyebilir, video ayarlarinizi duzenleyebilir ve videolarinizin performansini izleyebilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık