IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Nisan.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
2023 Cin Takvimi Ile Cinsiyet Hesaplama: Cin Takvimi Nedir?


Yeni anne adaylarinin hamile olduklarini ogrendikten sonra akillarina hamilelik ve dogumla ilgili bircok soru gelir. Cevabini merak ettikleri bu sorulardan biri de bebegin cinsiyetinin ne oldugudur. Anne karnindaki bebeklerin cinsiyetini 15. haftadan sonra ultrasonla ogrenme imkani olsa da sabirsizlanan bazi anne adaylari bunu daha da once ogrenmek isteyebilir. Anne adaylarinin bebek cinsiyetini tahmin etmede en cok basvurduklari yontemlerden biri de Cin takvimidir. 2023 Cin Takvimi ile cinsiyet hesaplama yontemiyle ¨Bebegim kiz mi olacak, erkek mi?¨ sorusuna cevap olarak eglenceli bir tahminde bulunabilirsiniz.

Cin Takvimi Nedir?
Cin takvimi ile cinsiyet hesaplama aslinda Cin’de milattan onceden bugunlere kadar gelen eski bir gelenektir. Kaynagi kesin olarak bilinmeyen Cin takviminin, yaklasIk 700 yil once donemin Cinli astroloji bilginleri tarafindan cizildigi sanilmaktadir.

Cin takvimine gore cinsiyet tayini, yuzyillar oncesine ait bazi efsanelere dayanir. Cinsiyet hesaplama tablosunun kaynagina dair populer inanislardan biri de takvimin Cin’in Qing Hanedanligi doneminde (1644-1911), I Ching yani meshur Degisimler Kitabi’na dayanarak hazirlandigi yonundedir.

Gunumuzde kullanilan miladi takvim sadece gunes dongulerine gore olusturulurken, Cin takvimi gunes donguleriyle birlikte ay dongulerini de dikkate alinarak hazirlanmistir. Yillari, aylari ve gunleri astronomik olaylara gore hesaplayan bir ay-gunes takvimidir. Cin takvimi, hayvan isimleri ile anilan 12 yillik dongulerden olusur ve her dongu 5 kez tekrarlanir.

2023 Cin Takvimi ile Cinsiyet Hesaplama: Cin Takvimi Nedir?

Cin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Nasil Yapilir?
Peki bebeklerin cinsiyetinin tahmininde kullanilan Cin takvimine gore cinsiyet hesaplama ne sekilde yapilir? Insanlik tarihinin en eskicinsiyet hesaplama yontemi olan Cin takvimi ile cinsiyet hesaplamada, anne adayinin hamile kaldigi ay ve yasi baz alinir. Cin takvimine gore bebek cinsiyeti hesaplama tablosunda bu iki bilginin kesisiminde, bebegin cinsiyeti yer alir.

Cin takvimine gore cinsiyet belirleme tablosunda 18’den 45’e kadar yas araligi bulunur. Ayrica annenin hamile kaldigi zamani secebilecegi 12 ay araligi vardir. Bu iki bilginin kesisiminde ise bebegin cinsiyeti gorulur.

Ancak bu hesaplamayi yapmadan once anne adayinin yasini Cin ay takvimine gore hesaplamasi gerekir. Cinsiyet hesaplama araci geleneksel Cin takvimine dayandigi icin tarihler, miladi takvime gore daha farklidir. Bu nedenle anne adayi, kendi yasina 1 yil ekleyerek bu tabloyu kullanabilir. Ornegin 28 yasinda hamile olup, hamile kaldigi ay ocak olan anne adayi, tabloda 29 yas ve ocak ayinin kesisimine bakarak bebeginin cinsiyet tahminini ogrenebilir.

Siz de Cin takvimine gore bebeginizin cinsiyetini ogrenmek istiyorsaniz, yasinizi Cin takvimine uygun sekilde donusturmeniz ve gebe kaldiginiz ayi bilmeniz yeterlidir. Bu sekilde bebeginizin cinsiyetini Cin Takvimi ile hesaplayabilirsiniz.

Cin Takvimi Cinsiyet Hesaplama Guvenilir mi?
Bebeginizin cinsiyetini Cin takvimini kullanarak tahmin etmeye calismak eglenceli olabilir. Siz de bu tabloyu, Cin takvimini eglenmek amaciyla kullanabilirsiniz. Ancak unutmayin ki bu hesaplamanin bilimsel hicbir dayanagi yoktur.

Cin takvimi, Cinlilerin uzun yillar once kullandiklari, bebeklerin cinsiyetlerini onceden ogrenmeye yaradigi iddia edilen batil inanclara dayanan bir takvimdir. Cin takvimi bilimsel bir gercege dayanmadigi icin kesin sonuc vermez. Anne ve babadan alinan X ve Y kromozomlarinin cinsiyeti belirledigi yonundeki bilimsel gercekle uyusmaz.

Her ne kadar Cin takvimi cinsiyet hesaplama 2023yilinda da anne baba adaylari arasinda populer bir konu olmaya devam etse de bu hesaplamanin sonucuna guvenmemek gerekir. Cinsiyet hesaplama gibi yontemler yerine bebegin cinsiyetinin ogrenilebilecegi gebelik haftasini beklemek daha dogru olacaktir. Bu nedenle siz de bebeginizin cinsiyetini kesin olarak ogrenmek icin doktorunuza danisarak ultrason goruntulemesi gibi gerekli testleri yaptirabilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık