IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Nisan.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Is Gorusmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Bir is gorusmesi, bir adayin bir isverenle is firsatlari hakkinda tartistigi bir gorusmedir. Bu, isverenin ise alim surecinin en onemli asamalarindan biridir. Adayin isverenin beklentilerine uygunlugunu degerlendirdigi bir firsattir. Bir is gorusmesinde basarili olmak icin, adayin dogru hazirlik, iletisim becerileri ve ozguvene sahip olmasi gerekmektedir. Bu yazida, is gorusmesinde dikkat edilmesi gereken bazi onemli noktalari ele alacagiz.

Hazirlik Yapin

Bir is gorusmesine girmeden once, iyi hazirlanmak onemlidir. Isverenler, adaylarin is hakkinda bir seyler bilmelerini beklerler. Isletmenin faaliyetleri, hedefleri ve degerleri hakkinda bilgi sahibi olmak, adayin ilgi ve onemini gosterir. Bu nedenle, adayin isveren hakkinda bilgi edinmesi ve is hakkinda bir seyler ogrenmesi gerekmektedir. Bu, is gorusmesinde dogru sorulari sormasina ve isverenle dogru bir diyalog kurmasina yardimci olur.

Iyi Giyin

Bir is gorusmesinde giyim, adayin isverenin beklentilerine uygunlugunu gosterir. Adaylar, is gorusmesine resmi bir giyim tarziyla gitmelidirler. Iyi bir ilk izlenim olusturmak, adayin isverenin zihninde olumlu bir etki birakmasina yardimci olur. Bu, isverenin adayin ise uygunlugunu degerlendirmesine ve isi kabul etmesine yardimci olur.

Sorulari Cevaplayin

Is gorusmesinde, isverenler adaylardan sorular sorarlar. Adayin bu sorulari dogru bir sekilde cevaplamasi onemlidir. Adayin cevaplari, isverenin adayin ise uygunlugunu degerlendirmesine yardimci olur. Aday, dogru cevaplari vererek isverene guven verir ve ise uygun oldugunu gosterir.

Iyi Iletisim Kurun

Iyi iletisim kurmak, is gorusmesinde adayin basarisini etkileyen en onemli faktorlerden biridir. Iyi bir iletisim kurmak, adayin isverenle dogru bir diyalog kurmasina yardimci olur. Adayin, dogru sorulari sormasi, dogru cevaplari vermesi ve dogru tonu kullanmasi onemlidir. Iyi bir iletisim kurmak, aday

in isverene uygunlugunu gosterir ve is gorusmesinde basarili olmasina yardimci olur.

Ozgecmisinizi Gozden Gecirin

Is gorusmesinde, isverenler genellikle adaylarin ozgecmislerini inceleyerek adayin ozelliklerini ve deneyimini degerlendirirler. Bu nedenle, adayin ozgecmisinde dogru bilgiler ve dogru format kullanmasi onemlidir. Adayin ozgecmisi, isverene adayin ozelliklerini ve deneyimini dogru bir sekilde yansitmalidir. Adayin ozgecmisi, isverenin adayin ise uygunlugunu degerlendirmesine yardimci olur.

Is Gorusmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Referanslarinizi Hazirlayin

Is gorusmesinde, isverenler adaylarin referanslarina da bakarlar. Adayin, referanslarini hazirlamasi ve isverenin bu referanslari kontrol etmesine izin vermesi onemlidir. Referanslar, isverene adayin ozellikleri ve deneyimleri hakkinda dogru bilgi saglar. Adayin referanslari, isverenin adayin ise uygunlugunu degerlendirmesine yardimci olur.

Ozguvenli Olun

Is gorusmesinde, adayin ozguvenli olmasi onemlidir. Ozguven, adayin isverenin beklentilerine uygun oldugunu gosterir. Adayin ozguveni, isverenin adayin ise uygunlugunu degerlendirmesine ve isi kabul etmesine yardimci olur. Adayin ozguveni, dogru durus, dogru tonlama ve dogru cevaplarla iletisim kurarak gosterilir.

Is gorusmesinde basarili olmak icin, adayin kendini iyi pazarlamasi ve ozguvenli olmasi gerekmektedir. Adayin, isverenin beklentilerine uygun olarak davranmasi, is gorusmesinde basarili olmasina yardimci olacaktir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık