IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Nisan.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Tansiyon Neden Duser?


Tansiyon, kanin damarlardaki basincidir. Tansiyonun normal araligi, saglikli bir yetiskinde 120/80 mmHg ile 140/90 mmHg arasindadir. Ancak tansiyon, bircok faktorden etkilenir ve bu nedenle degiskenlik gosterebilir. Tansiyonun dusmesi, bircok farkli nedenle iliskilendirilebilir.

Tansiyon Neden Duser?
Dehidrasyon: Dehidrasyon, vucuttaki sivi miktarinin azalmasidir. Bu durum, tansiyonu dusurebilir cunku sivi azalmasi, kan hacmini azaltir ve dolayisiyla kan basincini dusurur. Dehidrasyon, asiri terleme, ishal, kusma veya yetersiz sivi alimi gibi nedenlerle ortaya cikabilir.

Kan kaybi: Kan kaybi, tansiyon dusuklugunun onemli bir nedenidir. Kan kaybi, travma, ciddi yaralanma, anemi veya ameliyat gibi nedenlerle ortaya cikabilir. Kan hacmindeki azalma, kan basincini dusurur.

Kalp problemleri: Kalp, kan basincini duzenleyen en onemli organdir. Kalp krizi, kalp yetmezligi veya kalp ritim bozukluklari gibi kalp problemleri, kan basincini dusurebilir.

Ilaclar: Bazi ilaclar, tansiyon dusuklugune neden olabilir. Ozellikle yuksek tansiyon, kalp hastaligi veya depresyon gibi durumlar icin kullanilan ilaclar, tansiyonu dusurebilir.

Hamilelik: Hamilelik sirasinda, kan basinci dusuk olabilir. Bu durum, normaldir ve genellikle hamileligin son donemlerinde duzelir.

Beslenme: Beslenme aliskanliklari, tansiyonu etkileyebilir. Yetersiz beslenme veya aclik, tansiyonu dusurebilir.

Stres: Stres, vucudun bircok islevini etkiler ve tansiyonu dusurebilir.

Dusuk Tansiyon Nasil Tedavi Edilir?
Tansiyon Neden Duser?
Tedavi edilmeyen tansiyon dusuklugu, bas donmesi, bayilma, zayif hissetme, halsizlik, yorgunluk ve hatta sok gibi semptomlara neden olabilir. Tedavi, tansiyon dusuklugune neden olan temel faktorlere bagli olarak degisebilir. Dehidrasyon gibi nedenlerin tedavisi, sivi alimini artirmakla baslar. Kan kaybi veya kalp problemleri gibi ciddi nedenler, acil tibbi mudahale gerektirir.

Ilaclar, tansiyon dusuklugune neden olan bir faktor olarak belirlendiginde, doktor tarafindan recete edilen ilaclarin dozaji veya turu degistirilerek tedavi edilebilir. Beslenme ve stres yonetimi gibi yasam tarzi faktorleri, tansiyon dusuklugunu tedavi etmek icin degistirilebilir. Yeterli miktarda sivi almak, saglikli bir diyet uygulamak, duzenli egzersiz yapmak ve stresi yonetmek, tansiyon dusuklugune karsi onleyici tedbirler olarak kullanilabilir.
tansiyon dusuklugu bircok farkli faktorden kaynaklanabilir ve tedavisi, temel nedenlere bagli olarak degisebilir. Tedavi edilmeyen Tansiyon dusuklugu, ciddi sonuclara neden olabilir. Bu nedenle, tansiyon dusuklugu semptomlari gosteren kisilerin, bir doktora danisarak tedavi secenekleri hakkinda bilgi almalari onerilir. Ayrica, saglikli bir yasam tarzi benimsemek, tansiyon dusuklugu riskini azaltmak icin onemlidir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık