IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Mart.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Sahurda Gun Boyu Tok Tutacak Pratik Tarifler


Sahurda hazirlanan tariflerinin susatmamasi ve hizli bir sekilde hazirlanmasi onem tasiyor. Uykudan uyanip yorucu tarifler yapmaya usenen kisiler icin pratik ama fazlasiyla lezzetli tarifler bulunuyor. Sadece 15 dakikada hazirlanan bu tarifler yiyen herkesi mutlu ediyor.

SAHURDA YAPILABILECEK PRATIK TARIFLER

YUMURTALI EKMEK KIZARTMASI TARIFI


Malzemeler

8 dilim bayat ekmek
5 adet yumurta
Istege bagli baharatlar
Tuz
Kizartmak icin sivi yag
Tarifi

Derin bir kabin icinde yumurtalari cirpin ve icine kullanmak istediginiz baharatlari ekleyin.
Ekmek dilimlerini yumurta kabinin icinde arkali onlu degistirerek 15 dakika bekletin.
Teflon tavaya sivi yagi koyun ve yagi ateste kizdirin.
Yumurtali ekmek dilimlerini kizgin yaga birakin. Ekmegi arkali onlu, altin rengine donecek sekilde kizartin.

TAVA BOREGI TARIFI


Malzemeler

1 su bardagi sut
1 yumurta
1 su bardagi un
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kabartma tozu
1 kucuk kase rendelenmis kasar peynir rendesi veya dilediginiz tur peynir
Maydonoz
Tavayi yaglamak icin sivi yag
Yapilisi

Bir kabin icinde sut, yumurtayi cirpin.
Un, kabartma tozu, tuz, un, peynir ilave edin, malzemeleri karistirin. (Istege gore maydonoz da eklenebilir)
Sivi yagla yaglanmis buyuk granit veya teflon tavanin icine hazirladiginiz hamuru yerlestirin, spatulayla duzeltin.
Kapagi kapali olarak orta - kisIk ateste her iki tarafi da kontrollu olarak pisirin.

LALANGA TARIFI


Malzemeler

2 adet yumurta
1,5 su bardagi sut
2 yemek kasigi yogurt
1 cay bardagi kasar peyniri
2 su bardagi un
1cay kasigi tuz
Kizartmak icin:
1/3 su bardagi sivi yag
Yapilisi

Bir kabin icerisine yumurtalari kirin. Yumurtalari cirptiktan sonra uzerine yogurt ve sutu ilave ederek karistirin.
Ardindan kasar peyniri ve unu ilave ederek kek kivamina benzer yogunlukta bir harc elde edin.
Bir tavanin icerisine yagi aktarin ve kizdirin. Ardindan hazirladiginiz harctan kasIk yardimiyla ya da elinizle sekillendirerek orta kalinlikta bezeler alin ve yagda arkali onlu kizartin.
Fazla yagini suzdurerek servis edebilirsiniz.

YUMURTA SALATASI TARIFI


Malzemeler

4 adet haslanmis yumurta
1 adet orta boy domates
1 adet salatalik
1 adet kirmizi sogan
1/4 demet maydanoz
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 yemek kasigi limon suyu
Tuz, karabiber (istege gore)
Yapilisi

Yumurtalari haslayin, kabuklarini soyun ve dograyin.
Domatesi ve salataligi kup seklinde dograyin.
Sogani ince ince dograyin.
Maydanozu ince kiyin.
Bir kasede zeytinyagi, limon suyu, tuz ve karabiberi karistirin.
Dogranmis yumurtalari, domatesi, salataligi, sogani ve maydanozu salata kabina ekleyin.
Hazirladiginiz sosu salataya ekleyin ve karistirin.
Salatayi servis tabagina alin ve dilimlenmis ekmek ile servis yapin.

PATATES TOSTU TARIFI


Malzemeler

3 adet patates (rendelenmis, suyu sIkilmis)
1 adet yumurta
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
3 yemek kasigi sivi yag
1 su bardagi kasar peyniri (rendelenmis)
Yapilisi

Rendelediginiz ve suyunu sIktiginiz patatesleri genis bir kaseye aktarin.
Uzerine yumurta, tuz, karabiber, sivi yag ve rendelenmis kasar peynirini ekleyin ve guzelce karistirin.
Tost makinenizi iyice isitin.
Pisirme kagidini da tost makinesine gore katlayin ve icine hazirladiginiz harci serin.
Iyice isinmis tost makinesinde patates tostunuzu iyice kizarana kadar pisirin. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

BAZLAMA TARIFI


Malzemeler

6 su bardagi un
1 paket instant maya
1 tatli kasigi tuz
1 su bardagi yogurt
1 cay bardagi sivi yag
1 su bardagi ilik su
Yapilisi

Ilik su, maya, sivi yag ve yogurdu bir kasede karistirin.
Uzerine unun bir kismini ilave edip tuzu da ekledikten sonra yogurmaya baslayin. Ara ara un ilave ederek yumusak ama ele yapismayan bir hamur elde edin.
Uzerini kapatip 1 saat mayalandirin.
8 esit beze hazirlayip yuvarlayin ve unlanmis tezgahta tatli tabagi buyuklugunde acin.
Isinmis tavada kabarciklarin olusmasina izin vererek bazlamalari arkali onlu yaklasIk 3'er dakika pisirin.
Yumusacik bazlamalari sicak sicak servis edin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık