IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Mart.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Kanserin Habercisi Olabilir


Menopoz doneminde yasanan saglik problemleri bircok kadin icin oldukca zorlu anlar yasatabiliyor. Bu donemde yasanan terleme, istemsiz sinir, kuruluk, cinsel istekte azalma gibi belirtiler normal olarak goruluyor. Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Peritanolog Prof. Dr. Selahattin Kumru, 1 yili gecen bir sure icerisinde adet gormeyen kadinlarin menopoz doneminin basladigini belirterek, yeniden baslayan kanamalarin ciddi bir hastaligin habercisi olabilecegini vurguladi. Kumru, kendi yaptigi calismalarin, menopoz sonrasi kanamalarin yuzde 20’sinin kanser ya da kanser onculu lezyonlar icerebildigi sonucuna ulastiklarini soyledi.

UZMANA BASVURMANIZ GEREKIYOR


Menopoza girdikten sonra yeniden adet kanamalarinin yuzde 20’sinde kansere donebilecek lezyonlar tespit eden uzmanlar, menopoza giren kadinlari bu durumu ciddiye almalari konusunda uyardi. Uzmanlar, kadinlarin “yeniden adet gordugunu” dusunup oyalanmamalari ve hemen bir kadin hastaliklari ve dogum uzmanina basvurmalari gerektigini belirtiyor.

“MENOPOZ DONEMINDE HICBIR AKINTI OLMAZ”


Kadinlarin adet donemi disindaki tum kanamalarin ciddiye alinmasi gerektiginin altini cizen Prof. Dr. Selahattin Kumru, “Kadinlar genellikle menopoz sonrasi kanamalarinda yeniden adet gorduklerini dusunuyor. Oysa menopoz, rahim icinin tamamen suskunlastigi, hicbir akintinin olmadigi bir donemdir. Dogasi geregi ostrojen hormonunun vucutta azaldigi, adetin tamamen bittigi bir donemdir. Dolayisiyla kanama ya da herhangi bir akinti durumunda oyalanmadan bir hekime basvurmalari son derece onemli. Cunku, erken teshis ve tedavi firsatini kacirmamak gerekir” diye konustu.

KANAMAYA NEDEN OLAN ETKENLER
Kanamanin neden kaynaklandigini ogrenmenin dogru tedaviye baslamadaki onemine deginen Prof. Dr. Kumru, kanamanin pek cok nedeni olabilecegini belirtti. Selahattin Kumru, “Menopoz sonrasi kanamalarin polip, endometriyal atrofi, endometriyal hiperplazi, vijanal atrofi, rahim kanseri, rahim kanseri onculu lezyon, rahim agzi kanseri, rahim agzi kanseri oncul lezyonu gibi cesitli sebepleri mumkun olabilir. Tum bunlarin tespit edilebilmesi icin once jinekolojik muayene yaparak, ultrason ve biyopsiler ile bu kanamalarin sebebini anliyor ve tedavisine oyle basliyoruz” ifadelerine yer verdi.


ERKEN TESHIS COK ONEMLI
Prof. Dr. Kumru, erken teshisin hayati oneme sahip oldugunu, ozellikle menopoz donemine giren kadinlarin bu turden butun akintilari ciddiye alarak mutlaka jinekolojik muayene olmalari gerektiginin altini bir kez daha cizdi.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık