IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 20.Mart.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Cocuklarin Buyumesine Etkili Olan Besinler


Cocuklarin saglikli bir sekilde buyumeleri icin dengeli bir beslenme programi gereklidir. Dogru besinlerle beslenmek, cocuklarin saglikli gelisimine yardimci olur. Ayrica, bagisIklik sistemlerini guclendirerek, enfeksiyonlara karsi koruma saglarlar. Peki hangi besinde neler bulunuyor? Cocuklar icin gerekli olan besin maddeleri ve bulunduklari gidalari kisaca inceleyelim.

Protein
Protein, cocuklarin buyumesi icin en onemli besin kaynaklarindan biridir. Protein, kas ve dokularin yapi tasidir. Yumurta, et, balik, findik, baklagiller ve sut urunleri gibi protein acisindan zengindir. Bu gidalar cocuklarin gunluk beslenmesinde yer almalidir.

Kalsiyum
Kalsiyum, cocuklarin kemik gelisimi icin onemlidir. Sut, peynir, yogurt, yesil yaprakli sebzeler ve sardalya gibi gidalar kalsiyum acisindan zengindir. Cocuklarin buyumesi icin gunde en az 500-1000 mg kalsiyum almalari onerilir.

Cocuklarin Buyumesine Etkili Olan Besinler
Demir
Demir, cocuklarin beyin gelisimi ve bagisIklik sistemi icin onemlidir. Kirmizi et, tavuk, deniz urunleri, kuru meyveler, fasulye, nohut ve ispanak gibi demir acisindan zengindir. Mumkun oldugunca bu gidalar cocuklarin beslenme listesinde bulunmalidir.

Lif
Lifli gidalar, cocuklarin sindirim sistemi sagligi icin onemlidir. Tam tahilli ekmek, kepekli makarna, yulaf ezmesi, meyve ve sebzeler gibi lif acisindan zengindir. Ornegin beyaz ekmek yerine tam bugday ekmegi tuketilebilir.

C vitamini
C vitamini, cocuklarin bagisIklik sistemi icin onemlidir. Portakal, mandalina, cilek, kivi, brokoli ve biber gibi gidalar C vitamini acisindan zengindir.

D vitamini
D vitamini, cocuklarin kemik sagligi icin onemlidir. Sut, yumurta ve balik gibi gidalar D vitamini acisindan zengindir. Ayrica gunes isigi da D vitamini kaynagidir.

Omega-3
Omega-3, cocuklarin beyin ve sinir sistemi gelisimi icin onemlidir. Somon, ton baligi, ceviz, keten tohumu ve chia tohumu gibi gidalar omega-3 acisindan zengindir.

Cocuklarin Buyumesine Etkili Olan Besinler
Beslenme Programinizi Iyi Yapin!
Beslenme programi, cocuklarin buyumesinde onemli bir rol oynar. Bu nedenle, cocuklarin saglikli bir yasam surdurmeleri icin saglikli beslenme aliskanliklari kazanmalari gerekir. Ayrica, cocuklarin yaslarina ve cinsiyetlerine gore uygun miktarlarda besin almalari onemlidir.

Bununla birlikte, cocuklarin saglikli buyumesine etki eden besinler yalnizca yukaridaki maddelerle sinirli degildir. Vitamin A, B, E, folat, magnezyum, cinko gibi diger besinler de cocuklarin buyumesinde onemli bir rol oynamaktadir. Bu besinleri iceren bir beslenme programi, cocuklarin saglikli buyumelerine yardimci olacaktir. Ayrica, cocuklarin duzenli fiziksel aktivite yapmalari ve uygun miktarda uyku almalari da saglikli bir buyume icin onemlidir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık