IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 11.Mart.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Jon Jones Kimdir?


Elbette, Jon Jones, 19 Temmuz 1987’de Rochester, New York’ta dogan Amerikali bir eski karma dovus sanatcisidir. 1.93 metre boyu ve 2.15 metre kanat genisligine sahiptir. 112 kilodur. Agabeyi NFL oyuncusu Arthur Jones ve NFL oyuncusu kardesi Chandler Jones’dur.
Profesyonel Kariyeri
Jones, lise futbolunda basarili bir kariyere sahip ve gures sporuna da ilgi duyuyordu. Ancak, 2008 yilinda bir arkadasinin tesvikiyle karma dovus sanatlarina basladi. Jackson’in MMA’da yaptigi egitim goruldu ve hizli icra farklilastirildi.

Jones, UFC’de ilk macini 2008’de UFC 87’de Andre Gusmao’ya karsi kazandi. 2009’da UFC’de ciktigi alti macin tamamini kazandi ve 2011 sampiyonasina kadar yenilgisiz kaldi. 2011’de Mauricio Rua’ya karsi sarkili macla UFC Hafif AgirsIklet Sampiyonu oldu. Jones, UFC’de bircok onemli karsilasma ile karsilasti ve 2011’den 2020’ye kadar hafif agir sIklet umudunu korudu. Bunlar arasinda Rampage Jackson, Lyoto Machida, Rashad Evans, Vitor Belfort, Chael Sonnen
vardir. Alexander Gustafsson, Daniel Cormier, Anthony Smith, Thiago Santos, Jones’un iyi performanslaridir. Ancak, kariyeri boyunca Jones doping suclamalariyla da mucadele etti. 2015 yilinda, UFC 182’deki Daniel Cormier macindan once doping testinde kokain izi tespit edildi. 2016 yilinda, UFC 200 oncesi doping testinde yasakli maddeye rastlandi. Bu sebeble diskalifiye edildi. Jones, bu olaylardan sonra birkac kez ceza aldi ve UFC’den bir sureligine uzaklastirildi. Jones, karma dovus sanatlari kariyerinin yani sira oyunculuk ve televizyon sunuculugu yapmistir. Ayrica, Nike ve Gatorade gibi buyuk markalarla sponsorluk anlasmalari imzaladi. 2020 yilinda Jones, agir sIklete cikmaya karar verdi ve ayni yilin Aralik ayinda UFC’de agir sIklet debut’unu yapti. Ancak, 2021 yilinda doping suclamalari nedeniyle yine UFC kemeri alindi. Jones, gectigimiz gunlerde agir sIklet kemeri icin verdigi mucadelede, Ciryl Gane’i giyotin hareketi ile bogarak pes ettirdi. Jones 4 Mart 2023 itibariyla yeniden UFC agir sIklet sampiyonu oldu.

Jones, karma dovus sanatlarindaki en buyuk dovusculerden biri olarak kabul edilmektedir. Onun hizi, gucu, teknik becerileri ve inanilmaz derecede yipranmasi, bircok rakibini alt etmeye yardimci oldu. Ancak doping skandallari, kariyerinin bir golgesi olarak kalmaya devam ediyor.
Jones’un Mac Disindaki Olaylari
Jones, ayrica, bircok kez cesitli olaylara karismistir. Ornegin, 2015 yilinda bir trafik kazasi gecmis ve olay yerinden kacmistir. Bu nedenle, birkac kez tutuklanmis ve calistirilmistir.

2020 yilinda George Floyd’un polisi tarafindan oldurulmesine karsi protesto yuruyuslerine katilmistir. Bu konuda aktif bir sekilde sesini duyurmustur. Bunun yani sira, COVID-19 salgini sirasinda saglik calisanlarina yardim etmek icin bagis kampanyalarina da katilmistir. Jon Jones, karma dovus sanatlari oykulerindeki basarili ve tablo figurlerinden biridir. Kariyeri boyunca elde ettigi basarilar ve cesitli olaylara karismistir. Bu sebeple adi bircok kisinin dilinde donmeye devam edecektir. Ancak,
Jones’un yetenek ve basarilari, spor tarihinde bir yere varmistir. UFC’de ”GOAT” Yani, tum zamanlarin en iyi olarak bahsedilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık