IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Şubat.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Bebek Bakimi: Hava Sicakligina Gore Yenidogan Bebek Nasil Giydirilir?


Yenidogan bebeklerin hassas ciltleri ve dunyaya alismaya calisan bedenleri, onlari cevresel faktorlere karsi duyarli hale getirir. Hava kosullari da bebekleri etkileyen cevresel faktorlerden biridir. Bu nedenle yenidogan bebek giydirmek konusunda hava sicakligini da dikkate almak gerekir.

Dunyaya henuz gozlerini acmis yenidogan bebekler, cevrenin sicakligina adapte olmaya calisir. Bebegin bulundugu odanin sicakligi, buna uygun ayarlanmali ve kiyafetler de soz konusu durum gozetilerek secilmelidir. Benzer sekilde yaz ve kis aylarinda da yenidogan bebeklerin giyimi farklidir. Yenidogan giyiminde bebegin usumemesi, terlememesi, pisIk olmamasi ve hareketlerinin kisitlanmamasi onemlidir.

Yenidogan Bebekleri Giydirirken Hava Sicakligi Neden Onemlidir?
Yenidogan bebek bakimi, ebeveynler icin bir hayli onem tasir. Cunku ilk aylarda bebeklere ekstra ozen gostermek gerekebilir. Yenidogan bebek giydirmek de bakim safhasinin adimlarindan biridir. Yani yeni dogmus bebeginizi giydirirken dogru bilgilerle ilerlemeniz gerekir.

Bebekleri giydirirken goz onune alinmasi gereken ilk kriter, hava sicakligidir. Cunku ana rahmi ortalama 37 santigrat derecedir ve bu ortamdan yeni cikmis bebek, dis dunyanin havasina alisma surecinden gecer. Bu surecte dengenin saglanabilmesi icin ortam sicakligina dikkat etmekte fayda vardir. Yenidogan bebekler, mevsime ve oda sicakligina gore farkli sekillerde giydirilmelidir.

Oda Sicakligina Gore Bebekler Nasil Giydirilmeli?
Oda sicakligina gore bebek giyimini ogrenmeden once bahsedilen isi degerini bilmek gerekir. Yeni dogmus bir bebegin bulundugu odanin sicakligi, 24 ila 26 santigrat derece arasinda seyretmelidir. Sonraki aylarda bu sicaklik, 22 – 24 derece arasina dusurulebilir. Isi degisIkliginden cabuk etkilenen yenidogan bebeklerin bulundugu odalarda hava akiminin az olmasina da dikkat edilmelidir.

Uygun oda sicakliginda bebekler, pamuklu giysilerle sarilabilir. Yuksek sicakliklarda bebegi tek kat giydirmek onemlidir. Daha dusuk sicakliklarda yine ayni tip giysilerden birkac kat eklenebilir. Ozellikle uyku sirasinda hem oda sicakligi dustugu hem de bebegin bedeni hareketsiz kaldigi icin usume durumu soz konusu olabilir. Yenidogan uyku tulumu secenekleri, bu durumu onlemek icin uygun alternatiflerdir.

Kisin Yenidogan Bebek Nasil Giydirilir?
Kisin bebek giyimi, anne babalari dusunduren konulardan biridir. Yenidogan bebeklerinin usumesinden endise duyan ebeveynler, kiyafet seciminde zorlanabilir. Sanilanin aksine kisin bebekleri kalin giydirmek yanlistir. Yenidogan bebekler, kis aylarinda sogan sistemiyle giydirilmelidir. Ince birkac kati ust uste giydirmek, bebegin vucudunu sicak tutar.

Kisin bebeklere uyku tulumu giydirmek de onemlidir. Uyku tulumlari, gece yatarken ustlerinin acilmasi durumunda bebekleri usumekten kurtarir. En dogru uyku tulumunu secmek icin TOG degeri goz onunde bulundurulmalidir. Bir isi koruma birimi olan TOG derecesi yukseldikce kiyafetin sicak tutma ozelligi artar. Hava sartlariniza gore KidZee’nin farkli TOG degerlerine sahip bebek uyku tulumu cesitlerini degerlendirmeniz mumkundur.

Yazin Yenidogan Bebek Nasil Giydirilir?
Yenidogan bebekler, yetiskinlere gore sicaktan daha cok etkilenir. Bunun sebebi, ciltlerinin daha gergin olmasidir. Yani yenidogan bebekler, ebeveynlerinin dusundukleri kadar usumezler. Bu sebeple bebekleri yazin dahi sarip sarmalamaya gerek yoktur. 24 santigrat derece ve uzeri sicakliklarda bebekler, tek kat giyinebilirler. Onemli olan, bu kiyafetin nefes alabilen ve teri emebilen kumastan uretilmesidir. Yazin bebek giyimi icin pamuklu citcitli badiler ve 0.2 ila 0.5 arasinda TOG degerine sahip ince penyeler tercih edilebilir.

Hava sicakligi yuksek olsa da yaz aylarinda yenidogan bebek giydirmek, ince bir penye ile bitmez. Yaz mevsiminde bebegin dogrudan gunes isigina maruz kalmamasi onemlidir. Ozellikle yeni dogan bebegin basina gunes gecmesini onlemek icin ince berelerden yardim alinabilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık