IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Şubat.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Soguk Lipoliz Nedir? Saglik Acisindan Zararli Mi?


Soguk lipoliz, ya da diger adiyla “cryolipolysis”, yag hucrelerinin dondurularak yok edildigi bir estetik islemdir. Bu islem, yag hucrelerinin donma sicakligina maruz birakir. Boylece vucudun cesitli bolgelerindeki yag birikimlerinden kurtulmayi hedefler. Bu islem, cerrahi bir prosedur degildir. Bu nedenle diger yag alma islemleri gibi ameliyat sirasinda anestezi veya kesiler gerektirmez. Soguk lipoliz, non-invaziv bir islemdir. Bu sayede hastalarin islem sonrasi iyilesme sureleri oldukca kisadir ve gunluk yasamlarina hizli bir sekilde geri donebilirler.

Soguk lipoliz, 2010 yilinda FDA tarafindan onaylanmis bir teknolojidir. O zamandan beri dunya genelinde bircok estetik klinik tarafindan uygulanmaktadir. Islem, en cok karin bolgesi, kalca, uyluk, kol, sirt, alt karin bolgesi ve cene bolgesi gibi yag birikintilerinin oldugu bolgelerde kullanilir. Islem sirasinda, cilt, ozel bir aplikator yardimiyla sogukluga maruz birakilir. Boylece yag hucreleri donma sicakligina ulastiginda, olur ve vucut tarafindan dogal olarak atilir.

Soguk lipoliz islemi, sadece yag hucrelerine etki eder ve diger dokulara zarar vermez. Islem sirasinda, cilt uzerinde hafif bir vakum hissi ve soguk hissi olusabilir. Bu hisler islem sirasinda gecici olarak hissedilir ve islem sonrasinda kaybolur. Islem sonrasinda, hastalar hemen normal aktivitelerine geri donerler. Genel olarak islem sonrasi bolgede hafif bir sislik, kizariklik ve hassasiyet olusabilir. Bu belirtiler birkac gun icinde kaybolur.

Soguk lipoliz, yag kaybini hizlandirmak icin egzersiz ve diyet ile birlikte kullanilabilir. Ancak, islem yapilan bolgedeki yag hucrelerinin tamamen yok olmasi birkac hafta veya ay surebilir. Islemden sonra, hasta diyet ve egzersiz yaparak sonuclari maksimize edebilir. Ayrica, soguk lipoliz islemi, sadece yag hucrelerine etki eder ve islem yapilan bolgedeki deri veya kaslari sIkilastirmaz. Bu nedenle, hastalarin beklentileri islem oncesinde dogru bir sekilde belirlenmelidir. Islem sonrasi, hastalar diyet ve egzersiz yaparak sonuclari optimize edebilirler.

Soguk Lipoliz Saglik Acisindan Zararli mi?
Soguk Lipoliz Nedir? Saglik Acisindan Zararli mi?
Soguk lipoliz, son yillarda populer bir vucut sekillendirme yontemi haline gelmistir. Bu islem, cilt altindaki yag hucrelerinin dondurularak yok edilmesini saglar. Ancak, soguk lipolizin saglik acisindan zararli olup olmadigi konusunda bazi endiseler vardir.
Soguk lipoliz islemi, genellikle agrisizdir ve islem sonrasi herhangi bir iyilesme sureci gerektirmez. Bununla birlikte, her tibbi islem gibi, soguk lipoliz de bazi riskleri tasir. Bunlar arasinda cilt hassasiyeti, sislik, morarma, kizariklik ve agri sayilabilir. Ancak, bu etkiler genellikle hafif ve gecicidir ve islem sonrasinda kendiliginden kaybolur.

Daha ciddi yan etkiler de olabilir. Bazi insanlar, soguk lipoliz islemi sonrasinda sinir hasari yasayabilirler. Bu cok nadir bir durumdur. Bu nedenle uzun sureli agri, his kaybi veya uyusukluk semptomlari yasayan kisilerin doktora basvurmalari onerilir. Genel olarak eger tibbi durumlariniz varsa doktorunuzla konusmaniz onemlidir.

Bazi arastirmalar, bu isleminin, uzun vadeli etkileri hakkinda daha fazla arastirmaya ihtiyac oldugunu belirtiyor. Bununla birlikte, mevcut veriler, soguk lipoliz isleminin genellikle guvenli oldugu yonundedir. Ciddi yan etkilerin nadir olarak gorulmektedir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık