IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 13.Ocak.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Burclar En Cok Hangi YYemegi Sever?


Burclar gorunusumuz, karakterimiz ve ilgi alanlarimizla ilgili bircok bilgi verebiliyor. Temel zevklerimizi belirleyen burc ozelliklerimiz sIklikla yedigimiz yiyecekler uzerinde de buyuk rol oynuyor. Burclarin en sevdigi yemeklerin listesi cikartildi. Bazi burclar saglikli beslenmeye onem verse de bazilarinin Turk mutfaginin essiz yemeklerine olan tutkusu dikkat cekti.

BURCLARIN EN SEVDIKLERI YEMEKLER
KOC BURCU


Oncu, maceraperest ve inatci olan koc burclari deniz urunlerine hayranliklariyla biliniyor. Koc burclari kalamara hayir diyemiyor!

Kalamar tarifi

300 gram kalamar
1 adet limon suyu
1 sise maden suyu
1 tatli kasigi toz seker
1 cay kasigi karbonat
1/2 su bardagi un
Kizartmak icin:
1/2 su bardagi sivi yag
Yapilisi

Kalamarlari derin bir kaba alin, uzerine karnonat, seker ve limon suyunu ekleyerek yaklasIk 15-20 dakika yogurun. Yogurdukca kalamarlar kopurecektir. Kalamalarin yumusamasi icin yogurma islemini mutlaka yapin.
Uzerine maden suyunu ekleyin ve strecleyip en az 3 saat dolapta dinlendirin. Ne kadar uzun sure dinlenirse o kadar lezzetli ve yumusak olacaktir.
Dolaptan cikardiginiz kalamarlari suzdurun.
Un icerisine tuz ekleyin ve karistirin. Kalamarlari una bulayin. Tavaya yagi alip kizdirin.
Kizgin yagda 5 dakika Kizartin. Havlu kagit uzerine alip fazla yagini suzdurun.
Tarator sosla servis edin.
BOGA BURCU


Yemege en duskun olan burc denildiginde ilk akla Boga burclari geliyor. Boga burclari icin et yemekleri ve kebaplar vazgecilmez yemekler arasinda bulunuyor.

Adana kebabi tarifi

Malzemeler

600 gram kiyma (kuzu ve dana karisIk)
1 yemek kasigi pul biber
2 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1 yemek kasigi tereyag (istege bagli)
1 adet kapya biber (istege bagli)
Yapilisi

Kiymaya pul biberini ekleyin ve 15 dakika yogurun.
Sonrasinda tuz, kapya biber ve tereyagini da ekleyip 5 dakika daha yogurmaya devam edin.
Yogururken ara ara elinizi islatin. Boylelikle yogurma islemi daha kolay olacaktir. Homojen bir kivama gelene kadar yogurun.
Kivam alan kiymadan parcalar koparip cop sislere gecirin.
En az 5-6 saat dinlenmesi icin buzdolabina kaldirin.
Sure sonunda ister firinda, isterseniz de tava da pisirebilirsiniz. Firinda pisireceksiniz 180 derecede onceden isitilmis firinda 20 dakika kadar ters yuz ederek pisirebilirsiniz. Dilerseniz pisirme kagidi serili bir firin tepsisinde ya da firin izgarasi uzerinde pisirebilirsiniz.
Yanina bol garnitur ve ayranla servis edebilirsiniz.
IKIZLER BURCU


Canli ve sempatik ikizler burcu icin uzun sohbetler iceren sofralar onem tasimaktadir. Saatlerce konusabilecekleri bu sofralarda favori yiyeceklerinin manti oldugunu paylasirlar.

Kayseri mantisi tarifi

Malzemeler

2 su bardagi su
1 adet yumurta
4-4,5 su bardagi un
1 cay kasigi tuz
Ici icin:
400 gram kiyma
1 adet rendelenmis sogan
1/4 demet maydanoz
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
Yapilisi

Hamur icin,yumurta ve suyu cirpin.
Azar azar unu ilave edin.
Ele yapismayacak kivama gelene kadar yogurun.
O sirada harci hazirlayin.Butun malzemeleri bir araya getirin ve guzelce karistirin.
Hamuru ceviz buyuklugunde kucuk bezelere bolun,merdane ya da oklava yardimiyla ince olacak sekilde acin.
Enine ve boyuna seritler halinde kesin.
Kucuk karelerin icine harctan koyun.
Zarf seklinde sIkica kapatin.
Derin bir tencerede suyunuzu kaynatin.Kaynayan suyun icine bir damla yag ve tuz ekledikten sonra mantiklarinizi icine atin.
Sevdiginiz yumusakliga gelene kadar pisirin. Sarimsakli yogurt ve kizdirilmis yag ile servis edin.
YENGEC BURCU

Hassas kalpli yengecler mutfakta zaman gecirmeye bayilirlar. Ancak daha cok saglikli beslenmeyi on planda tutarlar. Tavuklu sandvicler yengecler icin vazgecilmez bir tariftir.

Tavuklu sandvic tarifi

Malzemeler

4 parca tavuk gogsu (haslanmis)
1 yemek kasigi mayonez (yerine suzme yogurt koyabilirsiniz. )
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1/2 demet maydanoz
4 adet kepekli tost ekmegi
2 adet marul yapragi
1 adet domates
Yapilisi

Tavuklari haslayin.
Haslanan tavuklari didikleyin.
Bir kabin icine haslanmis ve didiklenmis tavuk parcalarini ilave edin.
Mayonez veya suzme yogurt ekleyin. Karabiber, tuz ve ince kiyilmis maydanozlari da ilave edin.
KasIk yardimi ile iyice karistirin.
Tost ekmeklerini isitin. Marul ve domateslerle susleyin en son haslanmis tavuklari ilave edin.
ASLAN BURCU
Ekran goruntusu 2022-12-08 101220

Aslan burclarinin kalbine giden yol egolarindan ve midelerinden gecer. Etli tarifleri seven aslanlar icin doner olmazsa olmaz lezzettir. Sokak lezzetleri denildiginde her zaman damak tatlarina uygun bir donerci bulurlar.

Doner tarifi

Malzemeler

Et marinasyonu icin:
200 gram antrikot ya da but eti
1 yemek kasigi yogurt
4 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi kekik
1/2 cay kasigi toz kirmizi biber
1/2 cay kasigi yenibahar
Kiyma harci icin:
200 gram yagsiz kiyma
1 adet kuru sogan
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi cekilmis tane karabiber
Pisirmek icin (arzuya gore):
50 gram kuyruk yagi

Yapilisi

Et ve sogan haric butun malzemeleri bir araya getirin ve guzelce karistirin.
Karisima eti ve halka halka dogranmis soganlari ekleyin. Uzerini strecleyin ve buzdolabinda sosu icine cekmesi icin en az alti saat mumkunse bir gun bekletin.
Dinlenmis soslu etin icinden etleri ayirin. Strec filmin uzerine etlerinizi dizin.
Siki sIki sararak salam seklini verin. Dondurucu da en az 1 gece bekletin.
Buzluktan cikarin. Daha cozulmeden keskin bir bicakla ince ince kesin.
Tereyagini tavaya alip eritin ve etleri uzerine ilave edin. Suyunu salip cekene kadar pisirin.
Ardindan dilerseniz pilav ve pide esliginde servis edin.

BASAK BURCU


Titiz ve elestirisel burclar arasinda bulunan basaklar vucut olculerine oldukca dikkat eder. Bu sebeple saglikli beslenmek basaklarin icin cok onemlidir. Son zamanlarda populerligi artan smoothie bowl tarifleri basaklar icin kacinilmaz tarifler arasinda bulunur.

Smoothie bowl tarifi

Malzemeler

5 yemek kasigi suzme yogurt
10-12 adet yaban mersini
6 adet cilek
1 tatli kasigi bal
1 yemek kasigi chia tohumu
Uzeri icin:
15 adet yaban mersini
1 adet kucuk boy muz
1 tatli kasigi chia tohumu
5-6 adet cig badem

Yapilisi

Suzme yogurdu blenderin icine aktarin.
Cileklerin sap kisimlari cikararak uzerine ekleyin.
Ardindan yaban mersini bal ve chia tohumunu ilave edin.
Guzelce karistirin.
Karisimi bir kasenin icine alin. Muzu dilimleyin. Uzerini bademler, chia tohumu, muz dilimleri ve yaban mersinleriyle susleyerek servis edin.
TERAZI BURCU


Adalete ve estetige verdikleri onemle taninan terazi burclari icin yedikleri yemekten cok yemegin gorunusu onemlidir. Gozlerine hos gorunen tum yiyecekleri deneyebilirler. Tatliya olan duskunlukleri nedeniyle terazilerin favori yiyecegine gul tatlisi diyebiliriz.

Gul tatlisi tarifi

Hamuru icin:
1 cay bardagi irmik
2,5 su bardagi un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 cay bardagi yogurt
125 gram eritilmis tereyagi
1 cay bardagi sivi yag
10-15 adet findik ici
Serbeti icin:
3 su bardagi su
3 su bardagi toz seker
1/2 tatli kasigi limon suyu
Yapilisi

Serbeti hazirlamak icin su ile sekeri bir tencere karistirirak 10 dakika kaynatin. Kaynadiktan sonra icine birkac damla limon sIkip bir bes dakika daha kaynatin.
Hamuru hazirlamak icin derin bir kabin icerisine eritilmis tereyagini, sivi yagi, irmigi ve yogurdu alip guzelce karistirin.
Vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyerek yumusak kivamli bir hamur elde edene kadar yogurun.
Daha sonra hamuru bir merdane yardimiyla cok ince olmayacak sekilde acin. Actiginiz hamurdan cay bardagi ile sekiller cikarin.
Daire seklindeki hamurlardan uc tanesini yarim ay seklinde ust uste koyarak rulo seklinde katlayin.
Ortasindan ikiye kesin. Bu sekilde iki tane gul elde edeceksiniz.
Tum hamura ayni islemi uyguladiktan sonra yaklasIk 20-23 arasi gul elde etmis olacaksiniz. Gul hamurlari bir tepsiye dizin ve ortalarina findik yerlestirin.
Gul kurabiyeler firindan cikinca uzerine sogumus olan serbeti dokun.
Serbetini cekince servis edebilirsiniz.
AKREP BURCU


Tutkunun burcu olarak gorulen akrepler bol baharatli ve sicak yemeklerden hoslanirlar. Aci kullanimi oldukca fazla olan akreplerin favori yiyecegine acili kanat diyebiliriz.

Acili kanat tarifi

Malzemeler

500 gram tavuk kanadi
2 yemek kasigi karabugday unu (herhangi bir un da olur)
1 cay kasigi toz kirmizi biber
1 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi karabiber
Aci sos icin:
2-3 yemek kasigi aci sos
1 tatli kasigi aci toz biber
1 tatli kasigi sogan tozu
1/2 cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi tereyagi

Yapilisi

Once kuru malzemeleri guzelce karistirin ve kanatlari da ekleyin. Guzelce harmanlayip firin telinin uzerine yerlestirdiginiz yagli kagidin uzerine dizin.
Bir miktar zeytinyagi gezdirip 220° derecede firinda kizarana kadar pisirin. Onlar piserken sosu hazirlayin.
Tum malzemeleri ocakta 2-3 dakika fokurdatin. Kizaran tavuklari derin cam bir kaseye transfer edip uzerine hazirladiginiz aci sosu gezdirip guzelce karistirin.
Servis tabagina aktarip uzerine susam ve taze sogan serpistirip servis edin.
YAY BURCU


Maceraperest yay burclari yenilige oldukca aciktir. Farkli tatlar denemeyi severler. Yoresel tatlari sIk sIk deneyimleyen yay burclarinin favori yiyecegi klasIktir. Ne denerlerse denesinler mac and cheese lezzetinden vazgecemezler.

Mac and cheese tarifi

Malzemeler

500 gram dirsek makarna
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi tereyagi
3 su bardagi sut
1/2 cay kasigi tuz
1 cay kasigi karabiber
1/4 cay kasigi muskat cevizi rendesi
2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 su bardagi rendelenmis eski kasar peyniri
1 su bardagi cecil peyniri
1 su bardagi rendelenmis Kolot peyniri
1 su bardagi rendelenmis cheddar peyniri
2 adet yumurta sarisi

Yapilisi

Makarnayi kaynar ve tuzlu suda yari cig kalacak sekilde haslamaya birakin.
Makarnalar haslanirken derin bir tencerede un ve tereyagi kavurun. Uzerine sutu azar azar ekleyip, surekli karistirarak koyu akiskan bir besamel sos yapin.
Sosun altini kisin baharatlari ekleyin. Sonrasinda rendelenmis peynirleri ekleyin. Eklerken uzeri icinde tum peynirlerden ayirmayi unutmayin. Peynirler eriyene kadar karistirin. Cok koyulasirsa ara ara sut ekleyebilirsiniz.
Makarnayi suzun ve dogruca sosun icine ekleyip karistirin. Son olarak karisima yumurta sarilarini da ekleyin ve firin tepsisine dokun. Kalan peynirleri de ustune ekleyip onceden isitilmis 190 derecelik firinda peynirler kizarana kadar yaklasIk 30 dakika pisirin.
OGLAK BURCU


Oglak burclarinin disiplinli olmasi sIkici olarak gorulmelerine sebep olabilir. Oysa ki oglaklar her seyi kuralinda bir zevkle yasamayi severler. Mutfakta da duzenden hoslanan oglak burclari geleneksel tatlardan hoslanirlar.

Lahmacun tarifi

Malzemeler

Ic harci icin:
2 adet kirmizi biber
3 adet yesil biber
2 adet orta boy sogan
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1/2 cay kasigi pul biber
1 cay kasigi toz kirmizi biber
1 cay kasigi tuz
1 cay bardagi sivi yag
1/4 cay bardagi su
500 gram yagli dana kiyma
Hamuru icin:
5 su bardagi un
2 su bardagi su
1 tatli kasigi tuz
1 cay kasigi toz seker
Yapilisi

Bir mutfak robotunun icinde ic harci icin baharatlar, salca sivi yag ve kiyma haric tum malzemeleri alin ve cekin. Maydanozlari en son ilave edin.
Rondonun icinden buyukce bir kaba aldiginiz harca baharatlari, salcayi ve sivi yagi ekleyip iyice karistirin.
Son olarak kiymayi ekleyerek guzelce yogurun.Lahmacunun lezzetli olmasi icin harcinizin civik bir kivamda olmasi gerekir. Yeteri kadar civik bir kivamda degilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
Harciniz dinlenirken, hamurunuzu yapmaya baslayin. Suyu bir kaba dokun, uzerine tuz ve sekeri ilave ederek guzelce karistirin. Azar azar da un ilave edin.
Unu yavas yavas suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yogurun.
Hamurunuz orta sertlige ulasinca tezgahin uzerine alip en az 5 dakika daha yogurun.
Hamuru bir silindir haline getirip esit parcalara bolun. Ayni buyuklukte lahmacunlar yapabilmek icin hamurlarinizin agirligi da esit olmalidir.
Esit buyuklukte ayirdiginiz bezelerin uzerini hafif nemli bir mutfak beziyle ortup en az 1 saat dinlenmeye birakin.
Bu sirada, firininizi 250 derece fanli ve alt ust acik olacak sekilde acin ve guzelce isitin.
Mutfak tezgahinin uzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker acmaya baslayin. Hamurunuzu mumkun oldugu kadar ince acmaya calisin.
Ince actiginiz hamurun uzerine lahmacun harcini kenarlarina da gelecek sekilde guzelce yayin. Harcinizin sulu olmasina ozen gosterin. Kenarlari bos birakmayin.
Lahmacunu yagli kagit uzerine alin. Onceden 250 derece alt ust fanli isittiginiz firinin tabanina yagli kagitla birlikte yerlestirin.
Pisirirken kurek benzeri bir mutfak gereciyle lahmacunun altini kontrol edin, hafifce yanik oldugu zaman firindan cikarip diger hazirladiginiz lahmacunlari firina yerlestirebilirsiniz. Her bir lahmacunu firin performansiniza gore 7-10 dakika arasi pisirebilirsiniz.
Ardindan cikarip sicak sicak servis edin.
KOVA BURCU


Zekalariyla dikkat ceken kova burclarinin kilo almaya musait bir yapilari vardir. Kova burclari icin yemek yemek ihtiyac degil bir tutkudur. Kova burcunun favori yemegine mis gibi kokan tereyagli pilav diyebiliriz.

Tereyagli pilav tarifi

Malzemeler

2 su bardagi pilavlik pirinc
3,5 su bardagi sicak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
1 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi arpa sehriye
1,5 cay kasigi tuz
Yapilisi

Pirinci yikayin ve suyunun suzulmesi icin bir kenarda suzgecin icinde bekletin.
Zeytinyagi ve tereyagini yayvan bir tencereye alin. Arpa sehriyeleri altin sarisi renk alana kadar kavurun.
Suzulmus pirinci ilave ederek kavurmaya baslayin.
Tuzu ilave edin.
Pirinci surekli karistirarak 3-4 dakika kisIk ateste kavurduktan sonra icerisine 3,5 su bardagi kaynar su ekleyin.
Tencerenin kapagini kapatin. Once yuksek ateste 3-4 dakika, daha sonra orta ateste 3-4 dakika, en son da kisIk ateste tane tane olup, suyunu ceken kadar pisirin.
Suyunu cekince ocaktan alin ve 20 dakika boyunca demlenmeye birakin.
Sonrasinda dilediginiz gibi servis edebilirsiniz.
BALIK BURCU


Balik burclari duygusalliklariyla bilinirler. Aile iliskilerine onem veren balik burclari icin anne boregi, kurabiyesi tarifleri kalplerini isitir. Anne kurabiyeleri baliklar icin favori tariflerindendir.

Anne kurabiyesi tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta (1 yumurta sarisi ayrilacak)
2 yemek kasigi oda sicakliginda tereyagi
4 su bardagi un
2 cay bardagi pudra sekeri
1 cay bardagi yogurt
1 cay bardagi sivi yag
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
1 adet limon kabugu rendesi
Yapilisi

Oda sicakligindaki tereyagini ve pudra sekerini elinizle yogurarak guzelce karistirin.
Sonrasindan 1 yumurtanin tamamini, digerinin ise sadece beyazini karisima ilave edin. Sarisini bir kenara ayirin.
Ardindan kalan tum malzemeleri de ekleyin ve kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek yogurmaya devam edin.
Hamur istediginiz kivama geldiginde, bir firin tepsisinin icine yagli kagit serin ve hamurdan ceviz buyuklugunden parcalar kopartin, elinizle yuvarlayip, hafif bastirarak tepsiye yerlestirin.
Bu sekilde tum hamuru sekillendirip, tepsiye dizin.Ardindan kenara ayirdiginiz yumurta sarisini bir firca yardimiyla kurabiyelerinizin uzerlerine teker teker surun.
Onceden isitilmis 200 derece firinda yaklasIk 20 dakika pisirin ve iliklasinca servis edin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık