IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.Ocak.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Evlenmeden Once Sormaniz Gereken 5 Onemli Soru


Mutlu bir evlilik icin hem kadinlarin hem de erkeklerin buyuk sorumluluk sahibi ve saygili olmalari gerekiyor. Sevgililik surecinde aranizdaki ask bircok sorunun gormezden gelinmesini saglarken evlilikte yasanan bazi problemler sevgiyle asilamayabiliyor. Giderek artan bosanmalar bekarlarin gozlerini korkutuyor. Bir bosanma avukati evlilik asamasindaki herkesi uyararak evlenmeden once sormaniz gereken sorulari paylasti.

EVLENMEDEN ONCE SORULMASI GEREKEN SORULAR

1-PARA ILE ILISKIN NEDIR?
Avukata gore, paraya karsi tutumlardaki farkliliklar, dusuk finansal farkindalik ve muhtemelen gizli borclar genellikle bosanmaya yol acar. Bu nedenle, ona gore, hayatimizi birisiyle iliskilendirmeden once bu konuyu olabildigince ayrintili olarak kesfetmeye deger. Ustelik ona gore karsi taraftan ozel olarak kredi raporu istemek de o kadar uzak bir fikir degil . Bu, harcama aliskanliklarinizin neler oldugunu, kredi kartiniz olup olmadigini (varsa ne kadar) ve birikmis borcunuz olup olmadigini ortaya cikarabilir.

2-COCUGUN OLSUN ISTER MISIN?
Insanlar genellikle iki sey icin her seyi yapmaya isteklidirler: cocuk sahibi olmak ya da cocuk sahibi olmamak. Ciftlerin bu konuda ortak paydada olmasi onemli bir noktadir, Cunku herhangi bir anlasma olmazsa, birinin kendi fikirlerinden vazgecmesi gerekir ki bu da gunluk hayati onemli olcude zehirleyebilir. Ama onemli olan sadece cocuklu ya da cocuksuz ortak bir gelecek hayal edip etmedigimiz degil, ne zaman anne-baba olmak istedigimiz, bu doneme nasil hazirlandigimiz, dogal yolla (yapay) cocuk sahibi olmayi basaramazsak ne gibi cozumler dusunulebilecegidir. tohumlama, evlat edinme vb.).

Rickert , kocanin karisini kisir oldugu ortaya ciktigi icin terk ettigi bircok bosanmaya eslik etti. Ve cocuk sahibi olmayi basarirsaniz, bunun omur boyu surecek bir sorumluluk ve ayni zamanda bir ekip calismasi oldugunu unutmayin, bu nedenle ebeveynler olarak hangi ilkeleri takip etmek istedigimizi, cocuk yetistirmeyi nasil dusundugumuzu ve nasil yapacagimizi dugunden once tartismak onemlidir.


3-NE TUR EV ISLERI YAPMAKTAN HOSLANIRSIN?
Kim yemek yapacak? Kim evi temizleyecek? Alisverisi kim yapacak? Bu gunluk gorevler, ilk iki soruyla karsilastirildiginda daha az onemli gorunuyor, yine de muhtemelen hepimiz , roller bolunmediginde veya taraflar ev islerine esit sekilde dahil olmadiginda ne kadar catisma ve gereksiz gerilime yol acabilecegine dair deneyime sahibiz. Gorunmez is de istir, bu nedenle gunluk hayatin sorunsuz ilerlemesi icin cercevesini dikkatlice belirlemeye deger. Ne yazik ki, karsi tarafin daginik, bakimsiz evinden daha yasanabilir yasam kosullari saglayabilecek birinin kollarina kacmasi da alisilmadik bir durum degil.

4-CINSEL ISTEKLERIN NEDIR?
Seks cogu iliskide kilit bir faktordur, bu nedenle diger kisinin ihtiyaclarinin ne oldugunu, ne sIklikta birlikte olmalari gerektigini, onlari neyin heyecanlandirdigini, yatakta neleri sevdiklerini bilmek onemlidir... Iki kisinin temelde uyumlu olmasina ragmen cinsel olarak uyumlu olmamasindan daha kotu bir sey yoktur, cunku bu er ya da gec iliskinin sona ermesiyle veya cinsel arzulari tatmin edebilen ucuncu bir kisiye goz kirpmayla sonuclanacaktir.

5-SAGLIKLI BIR YASAM TARZI SENIN ICIN NE KADAR ONEMLI?
Ilk basta akliniza bile gelmeyebilir, ancak spora ve saglikli beslenmeye ve yasam tarzina yonelik tutum da bir iliskide onemli bir faktordur. Ne de olsa, ornegin, temelde fast food'u hor gormuyorsak ve neredeyse hic spor yapmiyorsak, ancak partnerimiz takintili bir triatlet ve hatta vegan ise, o zaman bu kesinlikle uzun vadede ise yaramayacaktir. Ayrica kendimize ve sagligimiza (veya eksIkligine) dikkat etmek sadece bizi degil, partnerimizi de etkiler. Ve kalbimizde en sevdigimiz kisiyle olabildigince cok kaliteli zaman gecirmek istedigimiz tartisilmaz bir gercektir, bu nedenle bu kisisel bakim bicimi iliskinin gelecegini de etkiler.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık