IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 02.Ocak.2023   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Gelinim Mutfakta Pilic Topkapi Tarifi


MALZEMELER
7 adet kemiksiz tavuk but
Yarim limon suyu
5 yemek kasigi zeytinyagi
Tuz
Ic pilavi icin;
Pirinc (her but icin 1 yemek kasigi)
2 yemek kasigi kuzu cigeri
1 yemek kasigi kus uzumu
1 adet sogan
1 yemek kasigi dolmalik fistik
Tuz
Yenibahar
3 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi tereyagi
Sicak su (uzerine cikmayacak kadar)
Butlarin uzerine surmek icin; (istege bagli olmasa da olur)
1 tatli kasigi yogurt
1 tatli kasigi salca
TARIF
Kemiksiz butlar biraz inceltilir ve limon suyu, tuz, zeytinyagindan hazirlanan sosa yatirilip bir gece bekletilir (o kadar zaman yoksa en az 6-7 saat).
Pirinc islatilir, nisastasi giderilir.
Ic pilav icin; tencereye sivi yag ve tereyagi alinir, dolmalik fistik biraz pembelestirilir.
Ince ince dogranmis kuru sogan ve cok kucuk dogranmis kuzu cigeri eklenip, kavrulur.
Pirincler suzulur eklenir ve ardindan kus uzumu, yenibahar ve tuz eklenip, ustune cikmayacak kadar sicak su eklenip pismeye birakilir (cok pismeyecek ki, firinda da pisme payi kalsin lapa olmasin).
Dinlendirilen ic pilav sogutulur, butlar duz bir zemine yayilir, icine hazirlanan ic pilavdan bir miktar konulup sarilir (ince uzun degil, yuvarlak sekilde sarilir) ve kurdanla tutturulup tepsiye dizilir.
Diger butlara da ayni islem yapilir. Butlari beklettigimiz sostan kalani da uzerine gezdirilir.
Salca ve yogurt karistirilir, butlarin uzerine surulur.
200 derece isitilmis firinda, kizarincaya kadar pisirilir. Arada tepsideki suyundan kasIkla tavuklarin uzerine kasIk kasIk gezdirilir. Yaninda patates kizartmasiyla servis edebilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık