IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 27.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Anali kizli Corbasi Tarifi TurkSohbet


MALZEMELER
Ic harci icin
200 g yagsiz koyun kiymasi
2 adet sogan
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
1 tatli kasigi biber salcasi
100 g tereyagi
Tuz
Karabiber
Dis harci icin
250 g dovmelik dana eti
2.5 su bardagi ince siyah bulgur
1 adet yumurta
1 cay bardagi irmik
6 yemek kasigi dolusu un
1 cay kasigi kimyon
2 tatli kasigi biber salcasi
2 cay kasigi tuz
1.5 su bardagi kadar su
Corba suyu icin
50 g tereyagi
1 adet buyuk sogan
1.5 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
1 orta boy kase haslanmis nohut
Tuz, karabiber
10-12 bardak su (Et suyu olursa daha guzel olur)
1 adet limon suyu
1 tatli kasigi kuru nane
TARIF
Bir tencereye kiymayi koyun ve suyunu salip cekene kadar kavurun. Suyunu cekmesine yakin kucuk kucuk dogradiginiz soganlari ekleyin ve iyice suyunu cektirin.
Sonra salcasini, tereyagi ve baharatlarini ekleyip iyice kavurun. Kavrulan kiymayi tepsiye dokup sogutun.
Dis harci icin; dana etini et dovme makinasinda iyice dovun (Makineniz yoksa kasapta 3 kez cektirin). Bulgurunuzu genis kenarli bir tepsiye koyun.
Uzerine yarim bardak su dokup karistirin ve 5-10 dakika bekletin. Daha sonra yumurtayi kirin, irmigi, dovulmus eti ekleyin ve yogurmaya baslayin.
Yogururken salcalari ekleyin ve iyice ozdeslesene kadar yogurun. Arada biraz su ekleyerek yogurmaya devam edin.
En son unu ve baharatlari ekleyip, yumusak bir kofte hamuru elde edinceye kadar yogurun.
Analari icin; ceviz buyuklugunde parcalar kopartip yuvarlayin, parmaklarinizin ucuyla yuvarladiginiz hamurun icini oyun (Mumkun oldugunca ince yapin). Icine kavurdugunuz kiymadan 1.5 tatli kasigi kadar koyun ve hamuru yuvarlayip kapatin.
Kiyma harciniz bitene kadar butun hamurdan kofte buyuklugunde kiymali toplar hazirlayip bir tepside biriktirin. Daha sonra kalan kofte hamurundan nohut buyuklugunde toplar (Kizlar) hazirlayip onlari da bir tepside biriktirin.
Suyu icin buyuk bir tencereye tereyagini koyun, ustune kucuk yemeklik dogranmis sogani ekleyin. Kavrulurken salcalari da ekleyip hafif kavurun.
Daha sonra et suyunu ilave edip biraz kaynayinca nohutlari, tuzu ve karabiberi ekleyin. En son limon suyunu ekleyin.
Bunlar kaynarken yaptiginiz ufak kofteleri (Kizlar), 5 dakika sonra da buyuk kofteleri (Analar) ekleyin. Analari suyun ustune cikinca corbanin altini kapatin ve kuru naneyi ilave edip karistirin. Sicak servis yapin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık