IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Gelinim Mutfakta Findikzade Tatlisi Tarifi


MALZEMELER
Keki icin:
3 adet yumurta
1 su bardagi Hindistan cevizi
1 cay bardagi toz seker
1 su bardagi toz findik
1 su bardagi galeta unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardagi sivi yag
Serbeti icin:
2 su bardagi su
2 su bardagi seker
Ustu icin:
1 paket toz krem santi
1 su bardagi soguk sut
TARIF
Serbeti icin kucuk bir tencere icine 2 su bardagi toz seker ve 2 bucuk su bardagi su koyun. Surekli karistirarak, sekerin erimesini saglayin.
Ardindan serbeti kaynamaya birakin. Serbet kaynadiktan sonra ocak uzerinden alip, sogumaya birakin.
Derin bir kap icerinde yumurta ve sekeri cirpin. Sivi yag ekleyin.
Ardindan galeta unu, Hindistan cevizi, cekilmis findik, kabartma tozu ve vanilya koyun ve mikserle karistirin. Hazirladiginiz karisimi yaglanmis kare borcama dokun.
Onceden isitilmis 170 derecelik firinda yaklasIk 30 dk. Pisirin. Pistikten sonra firindan cikarin ve 1-2 dakika bekletin. Hazirladiginiz soguk serbeti kepce ile uzerine esit bir sekilde dokun. (Tatli sicak serbet soguk olacak). Tatli serbeti cekip, soguyana kadar bekletin.
Krem santiyi bir bardak sutle hazirlayin. Dolaba koyup sogumaya birakin. Tatli serbetini cekip tamamen soguduktan sonra uzerine hazirladiginiz krem santiyi koyun. Spatula yardimi ile esit bir sekilde yayin.
Uzerine bolca hindistan cevizi serpistirin. Ardindan 2 saat kadar buzdolabinda dinlenmeye birakin. Buzdolabindan cikarin dilimleyip servis yapin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık