IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 24.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Sultanlara Layik Dilber Dudagi Tarifi


MALZEMELER
Hamuru icin:
1 adet yumurta
1,5 yemek kasigi yogurt
1 tutam tuz
1/2 yemek kasigi sirke
1/2 su bardagi sut
2,5 su bardagi elenmis baklavalik un
Uzeri icin:
150 gram tereyagi
Serbeti icin:
3 su bardagi su
3 su bardagi toz seker
1-2 damla limon suyu
Ic dolgusu icin:
100 gram findik ici
1 adet yumurta sarisi
Acmak icin:
2 yemek kasigi nisasta
TARIF
Hamuru hazirlamak icin:
Hamur icin gerekli olan tum malzemeleri derince bir kaba alin ve guzelce yogurun.
Hamurun uzerini nemli biz bezle kapatin ve ilik bir yerde yarim saat dinlendirmeye birakin.
Hamuru 7 parcaya ayirin ve her parcayi yuvarlayip, bir yarim saat daha dinlendirin.
Minik hamur parcalarini nisastayla birlikte acin. Her parcayi yaklasIk bir servis tabagi buyuklugu kadar acmaya calisin. Yapamiyorsaniz daha kucuk de kalabilirler.
Tek tek tum parcalari bu sekilde acin ve aralarina nisasta serperek ust uste koyun.
Ust uste koydugunuz tum hamurlari yine nisastayla hep birlikte acmaya baslayin ve acabildiginiz kadar acin. Sonra bir bardak yardimiyla hamurunuzu yuvarlak yuvarlak kesin.
Findik ici ve yumurta akini karistirarak ic harcini hazirlayin.
Hazirladiginiz harctan her bir yuvarlagin bir kenarina koyun ve diger kenarlari yarim ay seklinde hafifce bastirarak kapatin.
Serbeti icin:
Bir tencereye su ve sekeri alin hafif koyulasana dek kaynatin.
Koyulasinca icine birkac damla limon suyunu ekleyin ve serbetin altini kapatin. Serbetiniz hazir ve serbet tatlinin ustune dokulurken ilik olmali, o yuzden iliklasmasi icin bir kenara ayirin.
Tum hamuru yuvarlak yuvarlak kesip ic harcla beraber yarim ay seklinde kapatip bir tepsiye dizin ve erittiginiz tereyagini ustlerine gezdirin.
Onceden isitilmis 170 derece firinda 17-20 dakika pisirin. Tatliyi firindan cikartin ve iliklasmasini bekleyin.
Ilik tatlinin uzerine ilik serbeti gezdirin ve ustunu kapatip bir gece bekletin. Dilber dudaklari serbeti cektikleri zaman servise hazirlar.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık