IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Ev Aldirdigina İnanilan Kokina Ciceginin Faydalari


Aralik ayinin gozdesi olarak gorulen kokina cicegi yilbasi cicegi olarak da biliniyor. Yilbasinin simgesi olarak gorulen kokinalar iki ayri bitkiden olusuyor. Kis mevsimde ucu dikenli, sert ve kucuk yapraklarini dokmeyen bir bitki olan kokinanin ucunda ise kirmizi renkli silcan meyveleri bulunuyor. Kokina ciceginin alan kisiye ugur getiriyor. Kokinaya yuklenen anlamlar ve faydalari saymakla bitmiyor.

KOKINA UGUR GETIRIR MI?


Adini Rumca “kirmizi” anlamina gelen “kokina” kelimesinden alan bitki, kirmizinin yilbasinda ugur getirmesi nedeniyle sans ve mutluluk ile birlikte anilmaktadir. Hatta bir efsaneye gore kokina ciceginin yapraklari ve kirmizi meyveleri 1 yil boyunca curumez veya solmazsa cicegin sahibinin yeni bir ev sahibi olacagina inanilmaktadir.

KOKINA FAYDALARI


Kokina cicegi; idrar sokturucu ve bobrek tasi dusurucu etkisi oldugu soylenen bitkinin istah acici ve ates dusurucu olarak da kullanildigi bilinmektedir.. Bazi bitki bilimciler tarafindan tam bir sifa kaynagi olarak gorulen tavsan memesi bitkisinin bilinen diger faydalari ise su sekildedir:

Kalp ve damar hastaliklarinda etkilidir.
Basur icin tedavi edici ozelliktedir.
Odem giderme etkisi bulunmaktadir.
Bitkinin mikrop oldurucu ozelligi bulunmaktadir.
Eklem agrilarini gidermede kullanilabilir.
Bitkinin meyvelerini direkt olarak tuketmemeniz gerekmektedir. Bitkinin koklerini toplayip kurutun ve ardindan da cay olarak tuketin. Ancak bu kokler hayli aci olabilir. Bal ile birlikte cayinin tuketilmesi damak zevki acisindan fayda saglayacaktir. Bununla birlikte kokinanin hayvanlar icin zehirleyici ozellikte oldugu da soylenmektedir. Bu sebeple evlerimizdeki sevimli dostlarimizdan uzak tutmaniz faydali olacaktir.

KOKINA NASIL BAKILIR?


Bu cicek ne cok sicagi sever ne de cok serin ortami. Uzun sure yasamasi icin iliman bir havaya gerek duyar. Su ihtiyacini gidermek icin ise kok kismindan su verebilirsiniz. Haftada 2 defa sulama ile canliligini koruyacaktir. Fazla suyu sevmediginden, cok su aldiginda kisa zamanda curuyebilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık