IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 17.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Trading Botlar Ile Kripto Paralarda Kazanc Mumkun Mu?


Son yillarda metaverse ve web3 uzerine olan konusmalar arttiysa da insanlarin oncelikli baktigi alan ekonomi boyutu ve kripto paralar. Kripto paralara yatirim yapmak isteyen kisiler ise oncelikle bu piyasanin nasil isledigini anlamaya calisiyor ancak isleri pek kolay degil.

Kripto paralar “riskli yatirimlar” olarak adlandirilan yatirim araclarindan daha farkli bir yapida. Bu piyasada islem goren alt coinler manipulasyona her an aciklar ve bu sektorle ilgili tam anlamiyla bir duzenlenme yok. Teknolojik olarak oldukca hizli gelistigi icin de yapilan kimi kanunlar veya duzenlemeler hizlica eskimis olabiliyor.

Yatirimcilarin gunun 24 saati her turlu bilgiyi analiz etmeleri imkansiz oldugu icin iki temel stratejiden birini izliyorlar, bunlar kisa sureli al sat islemleri ya da bir kripto parayi alip uzun sure bekleme.

Yatirimcilara yardim etmesi icin programlanan trading botlar ise cok daha genis bir strateji kapasitesine sahip. Yapay zeka kullanilan bilgisayarlarda islem goren bu programlar kullanicilarinin belirledigi parametreler icinde islem yapiyorlar.

Kullanicilarin belirleyecegi parametreler hangi kripto paralar icin islem yapilabilecegi, yuzde kac kayipta durulmasi gerektigi, yuzde kac kar edildigi zaman ana paraya aktarilacagi, botun ne kadar sure islem yapacagi seklinde ozetlenebilir.

Bazi kullanicilar ilk baslangicta yatirdiklari ana parayi geri aldiktan sonra, elde edilen karla bu programlarin calismaya devam etmesine izin vermekte, hatta belli araliklarla kontrol etmek ve kimi karlari banka hesaplarina havale etmek disinda baska islem yapmamakta.

Bu botlari kullanan kisiler Bitcoin gibi herkesin bildigi ya da Litecoin gibi belli donemlerde one cikan alt coinlere yatirim yapabilir veya kripto alim satim robotunun bu alt coinler icin hizli alim satim emirleri vermesine izin verir.

Trading botlarin guvenirliligi
Pek cok kisi bu trading botlarin ne derece guvenli oldugunu merak ediyor. Kripto paralar gibi bu noktada da pek cok sahte sirket bulunmakta. Bu noktada dikkat etmek onemli. Oncelikle hicbir ucret istemeyen programlarin her zaman supheli gorundugunu unutmayin.

Ayrica secilecek programin oncelikle size bir demo imkani sunmasi gerekir. Bu sayede stratejinizi ya da size ozel tasarlanan stratejiyi test edebilirsiniz. Hatta geriye donuk bir test imkanina da sahip olmaniz gerekir.

Bunun disinda botu programlayan sirketin hangi brokerlar ile calistigi, bu kisilerin isimleri verilmese bile sertifikasi olup olmadigini ogrenmek onemlidir. Ayrica kripto alim satim robotlarinin nasil bir sifrelemeye sahip oldugu ve bilgilerinizin disariya sizip sizmayacagi da ayri bir konu.

Trading botlarin ne derece guvenilir olup olmadigini anlamanin bir baska yolu da kac merkezi kripto para borsasinda islem yapabildigine bakmaktir. Merkezi borsalarda uzun zamandir islem yapan ticaret robotlarinin daha guvenilir oldugu dusunulur.

Butun bunlara karsin bazen trading botlarin bile ongoremeyecegi kimi gelismeler kripto para piyasasinda yasanmaktadir. Son olarak FTX’in iflasi ile birlikte kripto paralarda artis beklenirken buyuk bir dusus goruldu. Bunun sonucunda da onceden belli bir kayip yuzdesinde durmasi soylenmeyen trading botlar da kayiplar yasadi.

Bogadan sonra gelen ayi sezonlari
Kripto paralarin kisa tarihine bakildigi zaman, kisa suren ve fiyatlarin hizla yukseldigi “boga sezonu” sonrasinda uzun zaman devam eden ve cogunlukla fiyatlarin keskin dususler yasadigi “ayi sezonu” gorulmekte. Bu ayi sezonlarinda ise fiyatlari dusurecek hatta kripto para piyasasinin tamamen bitecegini dusundurecek gelismeler olmakta.

Daha onceki yillarda ABD, Hindistan, Guney Kore gibi fazlaca kisinin kripto para aldigi ulkelerde buyuk yasaklamalara gidilmisti. Bu ve benzeri olaylar kripto paralara olan inanci azaltsa da Visa gibi butun dunyada gecen kredi karti sirketinin odemeler icin USDC’i kabul etmesi ya da El Salvador’un her gun bir Bitcoin alimina devam edecegini soylemesi alt coinlerin direncini arttiran gelismeler.

Soguk ve elektronik cuzdanlar
Kripto para piyasasinda yatirimi olan ve trading botlari kullansin ya da kullanmasin pek cok kisi gelecek boga sezonunu bekleme karari aldiginda ise kriptolarini, sifresi sadece kendisinde olan soguk cuzdanlara ya da Metamask benzeri elektronik cuzdanlara cekmekte.

Soguk cuzdanlara sizin disinizda kimsenin erisimi mumkun degilken Metamask ve benzeri cuzdanlara bilgisayarinizin hacklenmesi veya sifrelerinizin sizmasi durumda disaridan erisim imkani bulunmaktadir. Yine de bu cuzdanlarda bulunan kripto varliklar ve NFT’ler herhangi bir merkezi kripto borsanin iflasinda elinizden kayip gitmez.

Bu sebeple kripto para ticaret robotu kullananlar kazanclarinin bir kismini bu tur cuzdanlara aktarip guvende tutmaktadirlar. Ancak fiat paraya daha guvenen yatirimcilarin da bu tur trading botlar uzerinden elde ettikleri karlari normal paraya cevirtip banka hesaplarina gonderdikleri unutulmasin.

Banka hesaplarina gonderilen paralarla ilgili olarak unutulmamasi gereken nokta ise yasadiginiz ulkeye bagli olarak bu tur kazanclarin vergiye dahil olabilecegidir. Kimi noktada vergilerden kacmak isteyen kisiler karlarini kripto paralarda tutup elektronik cuzdanlarina aktarmayi secmekte.

Kripto paralarin bundan sonraki surecte hayatimizda olacagi ve belli bir yasal altyapiya kavusana kadar buyuk fiyat artis ve dususleri yasayacagi bir gercek. Bu tur inis ve cikislardan fazla etkilenmeden yatirimlarini yapmak ve kar elde etmek isteyenler ise trading botlar oldukca kullanisli yardimcilardir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık