IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 15.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Kepse Pilavi Tarifi


MALZEMELER
Pilavi icin:
2 su bardagi jasmine (yasemin) pirinc
1 adet sogan
2 cay bardagi sivi yag
2 adet domates
1 adet havuc
1 adet tatli kirmizi biber
8 dis sarimsak
1 tutam safran
1 adet tane zencefil
3 adet sivri biber
4,5 su bardagi su
1 adet cubuk tarcin
1/2 cay kasigi karabiber
4 adet karanfil
5 adet kakule
1/2 cay kasigi kimyon
1 tatli kasigi tuz
Tavugu icin:
1 adet butun tavuk
2 yemek kasigi domates salcasi
1/2 su bardagi sivi yag
1 adet limonun suyu
2 cay kasigi tuz
2 adet karanfil
8 dis sarimsak
3 adet kakule
2 su bardagi su
TARIF
Tavuk icin:
Oncelikle tavugu bir firin kabina alin ve her yerini ellerinizi kullanarak tuzla ovun. Yarim limonun suyunu da ustune sIkip biraz daha ovun ve bir kenarda dinlenmeye birakin.
Derince bir kabin icinde domates salcasini 2 su bardagi su ile seyreltin. Kalan yarim limonun suyunu icine sIkin ve sivi yagi da ilave edin.
8 dis sarimsagi icine rendeleyin, kakule ve karanfil tanelerini de ilave edip, guzelce karistirin. Hazirladiginiz bu sos tavuk icin.
Kenarda beklettiginiz tavugu alin ve bu sosu ustune gezdirin. Ustunu aluminyum folyo ile kaplayin, ustune bicakla birkac hava deligi acin ve onceden isitilmis 200 derece firinda verin.
Ustu folyoyla kapali olarak 1 saat pisirin, surenin sonunda folyoyu alin ve tavugu tekrar firina verip ustu kizarana dek yaklasIk 20 dakika daha pismeye birakin.
Tavugun ustunun kizarmasi icin, firin kabinin icindeki suyundan bir kasIk yardimiyla, folyoyu cikardiktan sonra, tavugun ustune gezdirin.
Pilav icin:
Safrani bir kasenin icinde az bir miktar suyla islatin ve bir kenarda bekletin.
Sivi yagi bir pilav tenceresine alip isitin ve icine ince ince dogradiginiz soganlari ilave edin. Pembelesinceye dek kavurun.
Kirmizi biber ve sivri biberleri ince ince dograyin, havucu rendeleyin, sarimsaklari rendeleyin, domatesleri kup kup dograyin ve hepsini pembelesen soganlarin ustune ilave edip, havuclar yumusayana dek kavurun.
Tum baharatlari ve sulandirdiginiz safrani suyuyla birlikte karisima ilave edin. Birkac kez kavurun.
Yikadiginiz pirincleri ve salcayi da ekleyin. Guzelce karistirin. 4,5 su bardagi kaynar suyu da ekleyip, ocagin altini kisin ve pismeye birakin.
YaklasIk 10 dakika sonra pisip pismedigini kontrol edin ve duruma gore bir muddet daha pismeye birakin. Bu asamada dilerseniz pilaviniza suda bekletilmis kuru uzum ya da besni uzumu de ilave edebilirsiniz.
Pisen ve demini alan pilavinizi genisce bir servis tabagina ya da bir tepsiye alin. Ustune tavugu yerlestirin ve sicak sicak servis edin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık