IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 10.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Gelinim Mutfakta Aglayan Pasta Tarifi


MALZEMELER
Kek hamuru icin:
3 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 kahve fincan sut
1 kahve fincani sivi yag
1 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
1,5 su bardagi un
Keki islatmak icin:
1,5 su bardagi soguk sut
Ara kismi icin:
2 paket krem santi
1,5 su bardagi soguk sut
Ust kismi icin:
1 paket cikolata sosu
40 gram bitter cikolata (ya da sutlu cikolata)
TARIF
Once kek hamurunu hazirliyoruz. Yumurta ve sekeri iyice kopurene kadar cirpiyoruz, sutu yagi ilave ediyoruz, kakao ilave ediyoruz, unu kabartma tozunu ekliyoruz.
Buyuk boy yada orta boy borcamin altini yaglayip harci dokuyoruz. 170 derece firinda 35.40 dakika pisiriyoruz. Bir kurdan yardimiyla icini kontrol ediyoruz. Pastaya kurdani batiriyoruz, yapismiyorsa pismistir.
Ilk sicakligi cikan pastaya kurdanla delikler aciyoruz, soguk sutu uzerine gezdiriyoruz. Krem santiyi iyice cirpiyoruz kopurtuyoruz, kivam alana kadar cirpiyoruz.
Tamamen sogumus pastanin uzerine esit yayiyoruz pastayi dolaba kaldiriyoruz. Cikolata sosunu paketin uzerinde ki yazili sekliyle hazirliyoruz, kivam alinca ocagi kapatiyoruz.
Icine cikolatayi ilave edip eriyinceye kadar karistiriyoruz. Cikolata sosa katmasaniz da olur. Sosu sogumaya aliyoruz.
Tam soguyan sosu esit olarak pastanin uzerine dokuyoruz.
Dolapta 4.5 saat dinlenmeye birakiyoruz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık