IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 09.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
2022'nin En Cok Aranan Yemegi Paneer Pasanda Tarifi


MALZEMELER
Paneer icin;
250 gram Paneer (suzme peynir)
2 ila 2,5 yemek kasigi ufalanmis veya rendelenmis paneer, paneer yerine rendelenmis peynir yerine kullanilabilir
1 yemek kasigi kuru uzum - dogranmis
6 ila 8 kaju - ince kiyilmis veya 2 yemek kasigi ince kiyilmis kaju
1 veya 2 yesil biber, dogranmis veya yaklasIk 1 cay kasigi dogranmis yesil biber
1 yemek kasigi kiyilmis kisnis yapragi
(Kisnis yapraklari)
½ yemek kasigi kiyilmis nane yapragi
¼ cay kasigi toz kirmizi biber
½ cay kasigi toz kimyon
¼ cay kasigi tuz veya gerektigi gibi ekleyin
4 yemek kasigi sivi yag kizartmak icin
Misir Nisastasi Ezmesi Icin;
½ su bardagi misir nisastasi
4 yemek kasigi su
Sogan ezmesi icin;
2 orta ila buyuk boy sogan veya 150 gram sogan veya 1 su bardagi tepeleme dogranmis sogan
2 yemek kasigi sivi yag
4 ila 5 yemek kasigi su, kizarmis soganlari ogutmek icin. gerekirse daha fazlasini ekleyin
Paneer Pasanda icin Domates Salcasi;
3 orta ila buyuk domates veya 250 gram domates veya 1,75 su bardagi kabaca dogranmis domates
10 ila 12 kaju fistigi - ikiye bolunmus veya kabaca dogranmis
tarcin
2 yesil kakule
2 karanfil
1 su bardagi domatesleri haslamak icin su
Paneer Pasanda Sosu yapmak icin;
1 ila 1,5 yemek kasigi kizarmis yag veya taze yag
½ cay kasigi kimyon tohumu
1 defne yapragi
havanda ezilmis veya 1 ila 1,5 cay kasigi zencefilli sarimsak ezmesi
¼ cay kasigi toz zerdecal
½ cay kasigi kasmir kirmizi biber tozu
½ cay kasigi Kisnis Tozu
¼ cay kasigi Garam Masala
¼ ila ½ cay kasigi seker veya damak zevkine gore
1 cay kasigi ezilmis kasuri methi (kuru cemen otu yapraklari)
1 su bardagi su
2 yemek kasigi az yagli krema, %25 ila %35 yag
2 yemek kasigi kiyilmis kisnis yapragi susleme icin
gerektigi kadar tuz
TARIF
Domates salcasi yapimi;
Bir tavada 1,75 su bardagi kabaca dogranmis domates, 10 ila 12 kaju, ikiye bolunmus veya kabaca dogranmis, 1/2 inc tarcin, 2 yesil kakule, 2 tek ince topuz, 2 karanfil ve 1 su bardagi su alin.
Dusuk ila orta ateste, bu karisimi domatesler yumusayana kadar karistirin ve pisirin.
Domatesler yumusayinca altini kapatin. Tavada bir miktar et suyu kalacak ve onu domatesleri rendelerken kullanacagiz. Ogutmeden once bu karisimin isinmasina veya tamamen sogumasina izin verin.
Pisen domates-kaju-baharat karisimini et suyuyla birlikte ekleyin. Ogutme sirasinda ekstra su eklemenize gerek yoktur.
Puruzsuz bir macuna ogutun. Hamurda kaju parcalari veya parcalari olmamalidir. Bu macunu bir kenarda bekletin.
Sogan Ezmesi Yapimi;
Bu arada bir tavada 2 yemek kasigi sivi yagi kizdirin ve 1 su bardagi tepeleme dogranmis sogani ekleyin.
Soganlari karistirarak kisIk ateste soteleyin. Soganlarin daha hizli kizarmasi icin bir tutam tuz ekleyin.
Soganlar acik altin rengine dondugunde, alevi kapatin. Soganlari sogumaya birakin.
Simdi bir ogutucu kavanoza kizarmis soganlari alin. 4 ila 5 yemek kasigi su ekleyin.
Sonra kizarmis soganlari puruzsuz bir macun haline getirin. Bu macunu bir kenarda bekletin.
Paneer Sandviclerinin Doldurulmasi;
Bir kapta veya tabakta 2 ila 2,5 yemek kasigi ufalanmis veya rendelenmis paneer (paneer yerine rendelenmis peynir yerine kullanilabilir), 1 yemek kasigi dogranmis kuru uzum, 6 ila 8 ince kiyilmis kaju veya 2 yemek kasigi ince kiyilmis kaju, 1 veya 2 yesil biber , dogranmis, yaklasIk 1 cay kasigi dogranmis yesil biber, 1 yemek kasigi kiyilmis kisnis yapragi ve 1/2 yemek kasigi kiyilmis nane yapragi.
Simdi 1/4 cay kasigi kirmizi biber tozu, 1/2 cay kasigi kimyon tozu ve 1/4 cay kasigi tuz ekleyin veya gerektigi gibi ekleyin.
Her seyi karistirin ve bir kenara koyun.
Ucgen dilimleyin. Simdi her ucgeni yavasca ikiye bolun.
Tum ucgenleri bu sekilde dilimleyin.
Simdi paneer ucgeninin uzerine doldurmanin bir kismini yerlestirin.
Ust dilimi ile hafifce ortun. basmayin. Bir paneer sandvic hazir.
Doldurma ile doldurulmus tum paneer sandviclerini bu sekilde yapin.
Paneer Pasanda icin Kizartma;
Bir kapta, 4 yemek kasigi su ile 1/2 su bardagi misir nisastasini macun haline getirin.
Paneer sandvic dilimini hamura batirin.
Ters cevirin ve her taraftan kaplayin. Dilimleri kaplamak icin bir kasIk veya kucuk masa da kullanabilirsiniz.
Paneer dilimlerini sig kizartma icin orta sicak yaga koyun.
Her bir ucgeni bu sekilde batirin ve ardindan kizgin yaga daha fazla pane ucgeni yerlestirin. Misir nisastasi yerlesirken paneer ucgenlerini kaplamadan once misir nisastasi hamurunu karistirin.
Taban altin oldugunda, ters cevirin ve sig kizartmaya devam edin. Ayrica bu paneer ucgenlerini derin yagda kizartabilirsiniz.
Simdi kizarmis paneer sandviclerini kagit havlularin uzerine bosaltin. Kenarda tutun.
Paneer Pasanda Sosu Yapilisi;
Domatesleri pisirdigimiz ayni tavaya yagi ekleyin. Defne yapragi ve kimyon ekleyin. Citirdayana kadar soteleyin.
1 ila 1,5 cay kasigi zencefilli sarimsak ezmesi ekleyin.
Karistirin ve zencefil-sarimsagin ham aromasi kaybolana kadar soteleyin.
Simdi domates-kaju-baharat ezmesini ekleyin. Karistirin ve dusuk ila orta ateste 3 ila 4 dakika sote edin.
Karistirin ve ardindan kizarmis sogan ezmesini ekleyin. Iyice karistirin ve 3 ila 4 dakika soteleyin.
1/4 cay kasigi zerdecal tozu, 1/2 cay kasigi kisnis tozu ve 1/2 cay kasigi kasmir kirmizi biber tozu ekleyin. Cok iyi karistirin.
Ardindan 1 su bardagi su ekleyin. Tekrar cok iyi karistirin.
Paneer pasanda sosunu kisIk ateste pisirin.
Sos cok sicrarsa, tavayi bir kapakla kapatin.
Paneer pasanda sosunu ustte biraz yag lekesi gorene kadar pisirin veya soteleyin. Sos da kalinlasacaktir. Dusuk ila orta ateste yaklasIk 4 ila 5 dakika.
Ardindan gerektigi kadar tuz ekleyin.
Gerektigi gibi 1/4 ila 1/2 cay kasigi seker ekleyin.
Karistirin ve ardindan 1/4 cay kasigi garam masala, 1 cay kasigi kasuri methi, ezilmis ve 2 yemek kasigi az yagli krema ekleyin.
Krema, paneer pasanda sosunun geri kalaniyla esit sekilde karisana kadar karistirin.
Artik paneer ucgenlerini veya pasandalari sosun icine yerlestirebilirsiniz. Ya da bir servis tepsisine veya tabagina alip asagidaki son resimlerde goruldugu gibi sosu ustten dokebilirsiniz.
Paneer pasanda'yi sosla kaplayin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık