IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 06.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
MasterChef Su Boregi Tarifi


MALZEMELER
Su boregi hamuru icin:
4 bardak su
1,5 tatli kasigi tuz
6 adet yumurta
Haslamak icin:
2 litre kaynar su
1 kasIk sivi yag
1 cay kasigi tuz
Ara katlar icin:
2 cay bardagi sivi yag
8 yemek kasigi tereyagi
Ic harci icin:
550 gram beyaz peynir
TARIF
Yumurtalar bir kaseye atilir ve uzerine tuz eklenerek karistirilir. Daha sonra un eklenerek yogurulur. Yapiskan bir kivama ulastigi zaman yogurma islemi birakilir.
Tezgaha un serpilir ve hazirlanan hamur esit parcalara bolunur. 12 parcaya ayrilmasi gereken hamur daha sonra yarim saat beklemeye alinir.
Bir tavada tereyagi ve sivi yagi karistirilir. Dinlendirilmis hamurlar cikartilir ve bir parcasi alinarak ince bir yufka haline getirilir. Firin tepsisinin altina hazirlanan yag surulur ve yagli kagit yerlestirilir, daha sonra ustune acilan yufka serilir.
Yufkanin uzerine hazirlanmis yagdan surulur. Daha sonra bir tencere icerisinde bol su, tuz ve istenen miktarda sivi yag eklenerek karistirilir. Daha sonra bu suyun icerisine yufka birakilir. 30 saniye kadar suyun icerisinde kaynatilir.
Daha sonra kaynar sudan cikartilir ve soguk suya birakilir. Yaglanan firin tepsisine burusuk bir halde serpilir. Bu islem 4 kere uygulanir ve 4. Yufkadan sonra araya peynir konulur ve uzerine tereyagi surulur.
3 katman olacak sekilde toplam 12 kez bu islem uygulanir. Ve her 4 seferde araya peynir eklenir.
Dilim dilim kesildikten sonra pisirmek icin firina verilir. 200 derece isitilmis firinda 35-40 dakika sureyle pisirilir. Daha sonra biraz dinlendirilerek servis edilir.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık