IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Domain Hizmetleri Ile Web’te One Cikin!


Internet uzerinden hizmet veren sektorlerin kullanicilarla kurduklari ilk iletisim domain ile baslar. Akilda kaliciligi yuksek, yazimi kolay, belli bir anlam derinligi olan domainler kullanicilarin daha fazla ilgisini ceker. Web siteler domain name seciminde son derece bilincli hareket eder. Alan adi olarak da bilinen domain secimi bircok kriteri dikkate almayi gerektirir. Site yoneticileri secim yapmadan once servis saglayicilarin sorgulama ekranini kullanip farkli alternatifleri degerlendirirler. Domain hizmetleri kapsaminda servis saglayicilar tescile uygun domainleri sorgu ekraninda site yoneticilerinin begenisine sunarlar.

Tabii domain secimiyle is bitmiyor. Domaini yonetmek de en az secmek kadar onemlidir. Nitekim domain transfer, domain yenileme, domain park islemleri gibi diger domain hizmetleri de web sitelerin internet dunyasinda gorunurlulugunu ve ulasilabilirligini etkiliyor. Ulkemizde bu alanda hizmet veren cok sayida firma var. Internet kullaniminin yayginlasmasiyla birlikte web siteler one cikarken domain hizmetlerinde rekabet kizisiyor. Bu rekabette sadece fiyata degil, ayni zamanda hizmet kalitesine oncelik veren firmalarin elde ettigi avantajlar daha yuksek.

2010 yilindan bu yana domain hizmetleri alaninda faaliyet gosteren daha.net, deneyimli teknik kadrosu sayesinde domain hizmetlerinde kalite standartlarini yukseltiyor. Kullanici dostu arayuzu sayesinde domain islemlerini kolaylastiran daha.net, satis sonrasi sureclerde de kullanicilarina destek olmayi surduruyor.

Domain Hizmetleri Neleri Kapsar?
Web sitelerin internet uzerinden yayin yapabilmeleri icin belli bir domain name kullanmalari gerekir. Alan adi olarak da bilinen domain, web sitesinin internet dunyasindaki adi ve adresidir. Yani sitenin web uzerinden nasil bulunacagini gosterir. Domain hizmetleri arasinda ilk ve en onemli konu web sitelerin uygun bir domain kullanmalarini saglamaktir. Bu baglamda domain uzantisi secimi de onemlidir. Web sitelerin hangi domain uzantisina sahip olduklari, faaliyetleri hakkinda ipucu verir.

Eger ticari kar odakli bir site degilseniz .com domain yerine .org domain kullanmaniz daha iyi olabilir. Cunku .com domain kullanimi akla daha cok ticari amaclari getirir. Oysa .org domainde ise kamu yarari veya sivil organizasyon vurgusu one cikar. Hedef alaniniz Turkiye olcegiyle sinirliysa .com.tr veya .org.tr gibi .tr uzantili domain kullanmaniz da faydali olur. Bu gibi konularda dogru kararlar almak icin domain hizmetleri kapsaminda danismanlik destegi alabilirsiniz.

Domain ve alan adi uzantisi seciminin yani sira domain sorgulama, domain transfer, domain yenileme gibi islemler de domain hizmetleri kapsaminda yer alir. Satin almak istediginiz domainin daha once tescil edilip edilmedigini domain sorgulamasiyla ogrenebilirsiniz. Servis saglayicinizin hizmet kalitesinden memnun degilseniz domaininizi baska bir firmaya transfer edebilirsiniz. Domain kullanim sureniz dolduysa yasal sinirlar icinde yenileme islemi gerceklestirebilirsiniz. Fakat firmanizdan gelen bildirime ragmen yenileme yapmamaniz durumunda domain haklarinizi kaybedersiniz.

Domain hizmetleri arasinda ayrica domain yonlendirme, subdomain olusturma, domain park etme, yeniden tahsis veya devir gibi farkli hizmetler de yer almakta.

Web Sitelerin En Onemli Cozum Ortaklari
Turkiye’de internet kullanimiyla ilgili yapilan arastirmalar, kullanim oraninin surekli arttigini gosteriyor. 16-74 yas grubunda internet kullanim orani 2020’de yuzde 79, 2021’de yuzde 82,6 seklindeydi. 2022’de bu oran yuzde 85’e ulasti. Onumuzdeki yillarda yuzde 90’in uzerine cikacagini tahmin etmek zor degil. Bu durum web siteler icin bircok firsati beraberinde getiriyor. Hangi alanda olursa olsun internet uzerinden hizmet veren tum sektorler daha kaliteli bir web deneyimiyle daha guclu buyume potansiyelleri elde ediyor. Bu surecte servis saglayicilar web sitelerin en onemli cozum ortaklari. Teknik altyapi tarafinda karsilastiklari sorunlari hizli ve etkili sekilde cozen firmalar web sitelerin basari duzeyini artiriyor.

Internet uzerinden hizmet veriyorsaniz teknik tarafta karsilastiginiz sorunlari nasil cozdugunuz hizmet kalitenizi etkiler. Ulkemizde halihazirda kendi bilgi teknolojileri departmanina sahip firma sayisi oldukca dusuk duzeyde. Bunun en onemli nedeni suphesiz ki maliyettir. Bu nedenle web sitelerin teknik sorunlarinin cozumunde servis saglayicilar en onemli cozum ortaklari haline geliyor. Domain hizmetlerinde en kucuk bir aksaklik veya ihmal, web sitelerin internet erisimine zarar verir. Uzayan sorunlar sitelerin ticari performans ve karliliklarini olumsuz etkiler. Bu konularda sorun yasamamak icin firma seciminize ozellikle dikkat etmelisiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık