03.Aralık.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Italyan Salatali Volovan Tarifi
MALZEMELER
Volovan icin; 12 adet milfoy hamuru 1 adet yumurta Italyan salatasi icin; 300g garnitur (konserve kullanabilirsiniz) 4 yemek kasigi konserve misir Yarim su bardagi kup kup dogranmis kasar peyniri 10 adet minik dogranmis kornison salatalik tursusu 10 dilim Pilic Salam 10 dilim Hindi Fume 4 yemek kasigi mayonez 4 yemek kasigi suzme yogurt Tuz TARIF Milfoylerin bir kismi uygun yuvarlak bir kalip ile kesilir. Diger kisimdan da ilk kullandigimiz kaliptan daha kucuk bir kalipla halkalar cikarilir. Firin tepsisine daire seklindeki milfoyler yerlestirilir, uzerine yumurta aki surulerek halka seklindeki milfoyler de uzerine konulur. Ardindan halka kisma yumurta sarisi surulur, milfoyun tabanina catalla delikler acilir. Onceden isitilmis 190 derecelik firinda kabarip kizarana kadar pisirilir. Salata icin, garnitur suzulerek derince bir kaba alinir, uzerine misir, kup kup dogranmis kasar peyniri, kucuk kucuk dogranmis tursu, seritler halinde kesilmis pilic salam ve hindi fume, suzme yogurt, mayonez ve tuz eklenerek karistirilir. Firindan alinan volovanlarin ortalarina salatadan yerlestirilerek servis edilir. ALİNTİ ~ |
|
|