03.Aralık.2022 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net |
MasterChef Hicaz Pilavi Nasil Yapilir?
MALZEMELER
400-500 gram kusbasi koyun eti 200 gram tereyagi 2 bardak pirinc 1 bardak haslanmis nohut 1 adet portakal 1 tutam safran 3 adet kuru sogan TARIF Soganlar ayiklanir ve yarim ay seklinde dogranir. Tereyagi 80 gram kadari kesilir ve tavaya atilir. Daha onceden kesilen soganlar ve alinan etler de tavaya atilir. ½ su bardagi sicak su ve tuz eklenir. 20-25 dakika kadar goz karari pisirilir. Bir yandan pirincler su ile yikanip islatilir. Daha sonra portakalin kabugu rendelenir. Pirinci suzerken bir yandan safran suda cok az islatilir. Daha sonra kalan margarin de kavrulur. Etlerin icerisine nohut, safran ve rendelenmis portakallar eklenir. 2 su bardagi sicak su eklenir ve pirincler suyu cekene kadar pisirilir. Daha sonra dinlenmeye birakilir ve etlerle birlikte servis edilir. ALİNTİ ~ |
|
|