IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01.Aralık.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
Sifa Kaynagi Izlanda Yosunu


Izlanda yosunu ozellikle Iskandinav ulkelerinde yetismekte olan adini yosuna benzer gorunumunden alan aslen yosun olmayan bir liken turudur. Sulak ve golgeli alanlari seven bu bitkiler, igne yaprakli ormanlarda ve yuksek yerlerde de yetismektedir.Sifa Kaynagi Izlanda Yosunu

B12 ve Folik Asit acisindan zengin, cok yillik bir bitki olan Izlanda Yosunu dik bir mizragi andirir. Dallari duzgun tipki bir yaba seklindedir. 10 cm kadar boya sahip kivrimli kisimlari ise kisa killar ile bezenmis, kahvemsi bir yesil ile alt kisimlari beyaza calan beneklerle doludur. Yesilden griye kadar giden bir renk skalasina sahiptir. Halk dilinde puskullu yosun, mese yosunu olarak da adlandirilmistir.

Bu bereketli bitki senenin her ayinda toplanabilir. Golgede yada isil firinlarda 60 derecelik isida kurutularak balyalanir ve kuru oldukca havadar yerlerde muhafaza edilir.

Izlanda Yosunu Faydalari
-Cok eski yillardan beri ust solunum yollari enfeksiyonlarinin onlenmesi ve tedavisinde, oksuruk, soguk alginligi, bogaz agrisi, bogaz tahrisi, bronsit, nefes darligi, bogmaca ve veremli oksuruk tedavisinde Sifa Kaynagi Izlanda Yosunukullanilmistir.
-Ust solunum yollarinin yani sira iltihap giderici ozelligi ile mide ve bagirsak rahatsizliklarinda kullanilmaktadir. Istahsizlik ve hazimsizligi gidermekte bagirsak yolunu yumusatmaktadir.
– Vucutta olusan kesIk ve yaralarin cabuk iyilesmesini saglamakta, enfeksiyon kapmasini onlemektedir.
-Karaciger hastaliklari, idrar yolu rahatsizliklari, ishal ve dizanteri tedavisinde kullanilmaktadir.

Izlanda Yosunu Nasil Kullanilir?
Yosundan bir corba kasigi kadari kaynar suda haslandiktan sonra 5 dakika sure ile kaynatilir. Dinlendirilip suzuldukten sonra gunde 4 kez yemeklerden 1 saat kadar once 1 cay bardagini gecmeyecek sekilde tuketilebilir.

Izlanda Yosunu ZararlariSifa Kaynagi Izlanda Yosunu
-Musilaj etkisi yaratabileceginden farkli ilaclarla birlikte kullanildiginda kullanilan ilaclarin etkisini azaltabilmektedir. Bu nedenle ilac kullaniyorsaniz doktorunuza danisarak tuketiniz ilaclarinizi ictikten 2 saat sonra yosunu tuketmeniz daha faydali olacaktir. Hamile ve cocuklarda kullanimi onerilmemektedir.
-Fazla kullanimi bagirsak florasini tahrip edebileceginden bagirsak ulseriniz varsa doktorunuza danismadan kullanmayiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık