IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
MasterChef Pandispanya Tarifi


MALZEMELER
5 adet yumurta
200 gram toz seker (1 su bardagi)
2 yemek kasigi sivi yag
2 damla limon suyu
2 yemek kasigi sut
1 tatli kasigi nisasta (misir veya bugday nisastasi)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
150 gram un (1,5 su bardagi)
TARIF
Derin iki kaba yumurta beyazlari ve yumurta sarilarini ayirin. Yumurta beyazinin uzerine tuz ve seker miktarinin yarisi kadarini ekleyin.
Mikser yardimiyla yuksek devirde yaklasIk 10 dakika kadar cirpin.
Cirptiginiz yumurta beyazli karisimin son hali parlak, kar beyaz renginde ve tok bir kivamda olacak.
Ayri bir kapta bekleyen yumurta sarilarinin uzerine kalan toz sekeri ekleyin ve mikser ile rengi acilip kremsi bir kivama gelinceye kadar cirpin.
Cirpmis oldugunuz yumurta sarisi ve toz sekerli karisimin uzerine sut, limon suyu ve sivi yagi ekleyin, birkac dakika daha cirpmaya devam edin.
Ayri bir kaba tum kurulari, yani un, kabartma tozu, vanilin ve nisastayi ekleyin. Ardindan cirptiginiz 4. adimdaki kek karisiminin uzerine kuru karisimi eleyin.
Bir spatula yardimiyla alttan uste dogru katlayarak, sanki elinizde 8 hareket cizer gibi yavasca karistirin.
Ardindan 1. asamada hazirlamis oldugunuz yumurta beyazli karisimin 3 asamada ilave edin yine ayni yontemle katlayarak karistirin. Bu asamada cok fazla karistirma islemi yapmamaya ozen gosterin ki hamur sonmesin. Un topaklari gorunmeyene kadar karistirmaniz yeterli olacak.
Kek kalibina tum harci dokun ve alt ust ayarda, 170 derece isida 40 dakika kontrollu olarak pisirin. Soguduktan sonra keki katlarina ayirmak icin kesin.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık