IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29.Kasım.2022   #1
Çevrimdışı
Bizimsohbet.net
MasterChef Pastaci Kremasi Tarifi


MALZEMELER
600 ml. sut (3 su bardagi)
80 gram seker (4-5 yemek kasigi)
1/2 adet vanilya cubugu
80 gram yumurta sarisi (3 veya 4 adet)
30 gram un (1,5 yemek kasigi)
20 gram bugday nisastasi (1 tepeleme yemek kasigi)
20 gram tereyagi (1-1,5 yemek kasigi)
TARIF
Yumurta sarilarini ve sekerin yarisini (40 g) ayri bir kasede karisim acik sari renk alip seker hafifce eriyene dek cirpin.
Bu sirada sutu kalan sekerle (40 g) ocaga alin ve icerisine yariya bolup eklediginiz vanilya cubuguyla birlikte en kisIk ateste isinmaya birakin. Bu karisimin kaynamamasina ve kabuk tutmamasina ozen gosterin.
Cirpmis oldugunuz yumurta ve sekere elemis oldugunuz un ve bugday nisastasini ekleyin. Yogun bir karisim olabilir, cirpiciyla iyice birlesip homojen bir karisim alana dek karistirin. Bu noktada acik sari renkli bir karisim elde etmis olacaksiniz.
Ocakta isinmis olan sutten bir kepceyle alarak bu karisima yavas yavas yedirin ve ilimasini saglayin. Sutun yarisini bu karisima ekleyip ilistirin.
Hizlica degil, nazik bir sekilde karistirip homojen bir doku elde ettiginize emin olun.
Ardindan ocakta kalan sut bu karisimi yavas yavas ekleyin. Eklerken kesilmemesi icin ayni zamanda bir spatulayla karistirin.
Surekli olarak spatulayla karistirarak karisimi pisirmeye baslayin. Yuksek veya harli ateste olmamasi, tum karisimin dengeli pismesi ve altinin tutmasi icin onemli. Bu asamadan itibaren ocaktaki karisimdan gozunuzu ayirmayin.
Karisim yogunlasmaya basladiktan sonra daha hizli karistirmaya devam edin. Muhallebi kivamini alinca spatulayla kontrol edin, spatula uzerinde kalan harca parmakla cizgi atin. Akiskan degilse ve sabit kalabiliyorsa kivami olmus demektir. Ardindan ocaktan alin, hizlica tereyagini ekleyin ve karistirin.
Yayvan bir kaliba harcin tamamini dokun. Ustunun kabuk tutmamasi icin strec kagitla harca degecek sekilde kaplayin. Oda sicakligina geldikten sonra buzdolabina kaldirin. En az 1 tercihen 3-4 saat buzdolabinda dinlendirin.
Buzdolabindan cikardiktan sonra kremanin yogun bir kivami olacaktir. Mikser veya cirpiciyla dokusu puruzsuz olana dek cirpin.
Dilediginiz tatli tarifinde bu haliyle kullanabilir, dilerseniz cirpilmis krema veya soguk tereyagi ekleyerek farkli ve yogun pastaci kremalari elde edebilirsiniz. Pastaci kremasini damak zevkinize ve kullanacaginiz tarife gore farkli aromalarla hazirlayabilirsiniz.


ALİNTİ ~
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık